Rețetă ruladă de bezea

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru bezea ai nevoie de: |
• 260 g albușuri |
• 250 g zahăr |
• 2 linguri zeamă de lămâie |
• 40 grame amidon |
• vanilie |
Cremă: |
• 250 g mascarpone |
• 150 g zahăr pudră |
• 100 g fulgi de cocos |
• 250 g smântână pentru frișcă |
• aromă de cocos |
Decor: |
• zmeură proaspătă |
• fulgi de cocos |
Descriere
Această rețetă de ruladă din bezea cu cremă de mascarpone, cocos și zmeură este un desert rafinat, perfect pentru ocazii speciale.
Mod de preparare
Pasul 1. Pentru început, separă 3-4 ouă, albușurile de gălbenușuri, până obții 260 de grame de albușuri. Adaugă-le în bolul mixerului împreună cu zeama de lămâie și începe să le mixezi la viteză medie până începe să facă spumă. Acum e momentul să adaugi prima parte din zahăr. Adaugă treptat zahărul în 4 etape, ultima dată adăugând și semințele de la păstaia de vanilie. Când bezeaua noastră este fermă și lucioasă, este momentul să adăugi amidonul.
Pasul 2. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pune bezeaua obținută și niveleaz-o cât mai omogen pe toată suprafața. Poți presăra și câțiva fulgi de cocos, însă acest pas este opțional.
Pasul 3. Bagă la 160 de grade în cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute sau până își schimbă puțin culoarea.
Pasul 4. Scoate din cuptor și lasă 5 minute, cât să o poți întoarce. Pentru ca bezeaua să fie uscată și pe partea de interior, îndepărtează foaia de copt cu multă grijă, să nu se rupă și mai bagă pentru 10 minute la cuptor. Așază iar foaia de copt peste și, cu un prosop curat, rulează într-un prosop și lasă așa până când pregătim crema.
Crema
Pasul 1. Este mai mult decât simplu. În mixerul cu bol pune mascarpone, frișca, fulgii de cocos, aroma de cocos și zahărul și mixează pentru 5-6 minute la viteză mare. Trebuie să se îngroașe și să fie stabilă.
Pasul 2. Desfă rulada din prosop cu grijă, pune crema, pune un rând la capăt de zmeură și rulează din partea cu zmeura spre capăt.
Pasul 3. Înfășoară înapoi în foaia de copt și dă la rece pentru 3-4 ore sau, cel mai bine, peste noapte.
Pasul 2. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pune bezeaua obținută și niveleaz-o cât mai omogen pe toată suprafața. Poți presăra și câțiva fulgi de cocos, însă acest pas este opțional.
Pasul 3. Bagă la 160 de grade în cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute sau până își schimbă puțin culoarea.
Pasul 4. Scoate din cuptor și lasă 5 minute, cât să o poți întoarce. Pentru ca bezeaua să fie uscată și pe partea de interior, îndepărtează foaia de copt cu multă grijă, să nu se rupă și mai bagă pentru 10 minute la cuptor. Așază iar foaia de copt peste și, cu un prosop curat, rulează într-un prosop și lasă așa până când pregătim crema.
Crema
Pasul 1. Este mai mult decât simplu. În mixerul cu bol pune mascarpone, frișca, fulgii de cocos, aroma de cocos și zahărul și mixează pentru 5-6 minute la viteză mare. Trebuie să se îngroașe și să fie stabilă.
Pasul 2. Desfă rulada din prosop cu grijă, pune crema, pune un rând la capăt de zmeură și rulează din partea cu zmeura spre capăt.
Pasul 3. Înfășoară înapoi în foaia de copt și dă la rece pentru 3-4 ore sau, cel mai bine, peste noapte.
Preparat cu
-1.250lei
