Rețetă ruladă de bezea
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru bezea ai nevoie de: |
• 260 grame albușuri |
• 250 grame zahăr |
• 2 linguri zeamă de lămâie |
• 40 grame amidon |
• Vanilie |
Crema: |
• 250 grame mascarpone |
• 150 grame zahăr pudră |
• 100 grame fulgi de cocos |
• 250 grame smântână pentru frișcă |
• Aromă de cocos |
Decor: |
• Zmeură proaspătă |
• Fulgi de cocos |
Mod de preparare
Pasul 1. Pentru început, separă 3-4 ouă, albușurile de gălbenușuri, până obții 260 de grame de albușuri. Adaugă-le în bolul mixerului împreună cu zeama de lămâie și începe să le mixezi la viteză medie până începe să facă spumă. Acum e momentul să adaugi prima parte din zahăr. Adăugați treptat zahărul în 4 etape, ultima dată adăugând și semințele de la păstaia de vanilie. Când bezeaua noastră este fermă și lucioasă, este momentul să adăugați amidonul.
Pasul 2. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, puneți bezeaua obținută și o nivelați cât mai omogen pe toată suprafața. Puteți presăra și câțiva fulgi de cocos, însă acest pas este opțional.
Pasul 3. Se bagă la 160 de grade în cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute sau până își schimbă puțin culoarea.
Pasul 4. Se scoate din cuptor și se lasă 5 minute, cât să o puteți întoarce. Pentru ca bezeaua să fie uscată și pe partea de interior, se îndepărtează foaia de copt cu multă grijă, să nu se rupă, și se mai bagă pentru 10 minute la cuptor. Se așază iar foaia de copt peste și, cu un prosop curat, se rulează într-un prosop și se lasă așa până când pregătim crema.
Crema:Pasul 1. Este mai mult decât simplu. În mixerul cu bol @cuisinart_romania punem mascarpone, frișca, fulgii de cocos, aroma de cocos și zahărul și mixăm pentru 5-6 minute la viteză mare. Trebuie să se îngroașe și să fie stabilă.
Pasul 2. Desfacem rulada din prosop cu grijă, așezăm crema, punem un rând la capăt de zmeură și rulăm din partea cu zmeura spre capăt.
Pasul 3. Înfășurăm înapoi în foaia de copt și dăm la rece pentru 3-4 ore sau, cel mai bine, peste noapte.
Pasul 2. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, puneți bezeaua obținută și o nivelați cât mai omogen pe toată suprafața. Puteți presăra și câțiva fulgi de cocos, însă acest pas este opțional.
Pasul 3. Se bagă la 160 de grade în cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute sau până își schimbă puțin culoarea.
Pasul 4. Se scoate din cuptor și se lasă 5 minute, cât să o puteți întoarce. Pentru ca bezeaua să fie uscată și pe partea de interior, se îndepărtează foaia de copt cu multă grijă, să nu se rupă, și se mai bagă pentru 10 minute la cuptor. Se așază iar foaia de copt peste și, cu un prosop curat, se rulează într-un prosop și se lasă așa până când pregătim crema.
Crema:Pasul 1. Este mai mult decât simplu. În mixerul cu bol @cuisinart_romania punem mascarpone, frișca, fulgii de cocos, aroma de cocos și zahărul și mixăm pentru 5-6 minute la viteză mare. Trebuie să se îngroașe și să fie stabilă.
Pasul 2. Desfacem rulada din prosop cu grijă, așezăm crema, punem un rând la capăt de zmeură și rulăm din partea cu zmeura spre capăt.
Pasul 3. Înfășurăm înapoi în foaia de copt și dăm la rece pentru 3-4 ore sau, cel mai bine, peste noapte.
Preparat cu
-1.400lei