Rețetă croissante pufoase de casă

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 500 g făină tip 000 |
• 7 g drojdie uscată sau 25 g drojdie proaspătă |
• 60 g zahăr |
• 1 linguriță sare |
• 250 ml lapte călduț |
• 1 ou |
• 250 g unt |
• 1 ou + 1 lingură lapte |
Descriere
Urmează rețeta de croissante pufoase și bucură-te de gustul lor în fiecare zi. Croissantele cu unt și pregătite pe îndelete vor fi proaspete și aerate!
Mod de preparare
Pasul 1: Adaugă făina, zahărul și sarea în bolul mixerului Cuisinart.
Pasul 2: Dizolvă drojdia în laptele călduț și las-o 5-10 minute până devine spumoasă.
Pasul 3: Adaugă laptele cu drojdia și oul în bolul mixerului.
Pasul 4: Folosește cârligul pentru aluat al mixerului și frământă timp de 8-10 minute, până când aluatul devine elastic și neted. Acoperă bolul cu o folie alimentară și lasă aluatul la dospit într-un loc cald timp de 1 oră, până când își dublează volumul.
Pasul 5: Întinde untul între două foi de hârtie de copt, formând un pătrat subțire de aproximativ 20x20 cm și pune-l în frigider să se întărească.
Pasul 6: Pe o suprafață înfăinată, întinde aluatul într-un dreptunghi de aproximativ 40x20 cm. Așază untul răcit în centrul dreptunghiului, apoi împăturește aluatul peste el, astfel încât să îl acoperi complet.
Pasul 7: Întinde aluatul din nou într-un dreptunghi, apoi împăturește-l în trei (ca pe o scrisoare). Pune aluatul la frigider pentru 30 de minute. Repetă procesul de întindere și împăturire de încă 3 ori, refrigerând aluatul după fiecare etapă.
Pasul 8: După ultima etapă de stratificare, întinde aluatul într-un dreptunghi subțire. Taie triunghiuri lungi din aluat și rulează-le de la bază spre vârf pentru a forma croissante. Așază croissantele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-le la dospit timp de 30 de minute.
Pasul 9: Preîncălzește cuptorul la 180°C și unge croissantele cu ou bătut cu lapte pentru un luciu frumos. Coace-le timp de 15-20 de minute sau până când devin aurii.
Recomandare: Servește croissantele pufoase cu ciocolată sau simple, alături de o cafea caldă.
Pasul 2: Dizolvă drojdia în laptele călduț și las-o 5-10 minute până devine spumoasă.
Pasul 3: Adaugă laptele cu drojdia și oul în bolul mixerului.
Pasul 4: Folosește cârligul pentru aluat al mixerului și frământă timp de 8-10 minute, până când aluatul devine elastic și neted. Acoperă bolul cu o folie alimentară și lasă aluatul la dospit într-un loc cald timp de 1 oră, până când își dublează volumul.
Pasul 5: Întinde untul între două foi de hârtie de copt, formând un pătrat subțire de aproximativ 20x20 cm și pune-l în frigider să se întărească.
Pasul 6: Pe o suprafață înfăinată, întinde aluatul într-un dreptunghi de aproximativ 40x20 cm. Așază untul răcit în centrul dreptunghiului, apoi împăturește aluatul peste el, astfel încât să îl acoperi complet.
Pasul 7: Întinde aluatul din nou într-un dreptunghi, apoi împăturește-l în trei (ca pe o scrisoare). Pune aluatul la frigider pentru 30 de minute. Repetă procesul de întindere și împăturire de încă 3 ori, refrigerând aluatul după fiecare etapă.
Pasul 8: După ultima etapă de stratificare, întinde aluatul într-un dreptunghi subțire. Taie triunghiuri lungi din aluat și rulează-le de la bază spre vârf pentru a forma croissante. Așază croissantele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-le la dospit timp de 30 de minute.
Pasul 9: Preîncălzește cuptorul la 180°C și unge croissantele cu ou bătut cu lapte pentru un luciu frumos. Coace-le timp de 15-20 de minute sau până când devin aurii.
Recomandare: Servește croissantele pufoase cu ciocolată sau simple, alături de o cafea caldă.
Preparat cu
-800lei
