Rețetă chec Bundt cu afine și lămâie

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 250g făină |
• 1 lgț praf de copt |
• ½ lgț bicarbonat de sodiu |
• un praf de sare |
• 150g unt moale (la temperatura camerei) |
• 200g zahăr |
• 3 ouă |
• 1 lgț extract de vanilie |
• coaja rasă de la 1 lămâie |
• 150g iaurt grecesc |
• 2 lg suc de lămâie |
• 150 g afine (proaspete sau congelate, fără exces de apă) |
• 1 lg făină (pentru afine) |
Descriere
Numele Bundt te duce imediat cu gândul la un desert pufos, aromat, pe care abia aștepți să îl savurezi. Această rețetă de chec cu afine și lâmâie îți aduce în casă arome delicioase. Încearcă desertul perfect pentru orice ocazie!
Mod de preparare
Pasul 1: Preîncălzește cuptorul la 170°C și unge o formă de bundt cake cu unt și făină.
Pasul 2: Cerne ingredientele uscate – făina, praful de copt, bicarbonatul și sarea.
Pasul 3: În bolul mixerului Cuisinart, bate untul moale cu zahărul până devine pufos.
Pasul 4: Adaugă ouăle pe rând, mixând bine după fiecare. Încorporează vanilia și coaja de lămâie.
Pasul 5: Adaugă iaurtul și sucul de lămâie în compoziție, mixând la viteză mică.
Pasul 6: Încorporează treptat ingredientele uscate, mixând doar până se omogenizează.
Pasul 7: Tăvălește afinele prin făină, apoi adaugă-le în compoziție și amestecă ușor cu o spatulă.
Pasul 8: Toarnă aluatul în formă și nivelează.
Pasul 9: Coace prăjitura timp de 45-50 de minute sau până trece testul scobitorii.
Pasul 10: Las-o să se răcească în formă 10-15 minute, apoi răstoarn-o pe un grătar. Presară zahăr pudră pentru decor.
Pasul 2: Cerne ingredientele uscate – făina, praful de copt, bicarbonatul și sarea.
Pasul 3: În bolul mixerului Cuisinart, bate untul moale cu zahărul până devine pufos.
Pasul 4: Adaugă ouăle pe rând, mixând bine după fiecare. Încorporează vanilia și coaja de lămâie.
Pasul 5: Adaugă iaurtul și sucul de lămâie în compoziție, mixând la viteză mică.
Pasul 6: Încorporează treptat ingredientele uscate, mixând doar până se omogenizează.
Pasul 7: Tăvălește afinele prin făină, apoi adaugă-le în compoziție și amestecă ușor cu o spatulă.
Pasul 8: Toarnă aluatul în formă și nivelează.
Pasul 9: Coace prăjitura timp de 45-50 de minute sau până trece testul scobitorii.
Pasul 10: Las-o să se răcească în formă 10-15 minute, apoi răstoarn-o pe un grătar. Presară zahăr pudră pentru decor.
Preparat cu
-800lei
