Rețetă chec pentru Paște by AMES

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru aluat: |
• 1 cutie mix pentru chec |
• 150 g unt moale |
• 3 ouă |
• 60 ml lapte 3,5% |
• 25 g fistic maărunțit |
Pentru decor: |
• 200 g Zahaăr pudraă |
• 3 linguri apă |
• colorant alimentar galben |
• colorant alimentar verde |
• margarete decor |
• ciocolată pentru topit |
Descriere
Cum poți face cel mai simplu și gustos chec pentru Paste? Simplu și rapid. Iată o rețetă care se pregătește rapid, cu ajutorul mixerului cu bol.
Mod de preparare
Pasul 1. La început, pregătim formele de ciocolată. Le lăsăm la rece cât pregătim checul. Poți opta și pentru figurine de ciocolată, din magazin, gata făcute. Preîncălzim cuptorul (180 °C). Pregătim forma de chec cu hârtie de copt.
Pasul 2. Punem mixul pentru chec într-un bol, adăugam untul, ouăle și laptele. Amestecăm toate ingredientele cu mixerul, pentru început la viteză mică, iar apoi la viteză maximă, timp de 2-3 minute, până la omogenizare.
Pasul 3. Adăugăm fisticul și fulgii de ciocolată din mixt și amestecăm cu o lingură. Turnăm aluatul în forma de chec și îl netezim la suprafața.
Pasul 4. Introducem forma în partea de mijloc a cuptorului. În primele 15 minute nu deschidem ușa cuptorului. După 15 minte taiem checul longitudinal, pe mijloc, la o adâncime de 1 cm. îl băgăm la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
Pasul 5. După ce scoatem checul din cuptor, îl lăsăm în tavă 10 minute, apoi îl scoatem din formă și îl lăsăm pe un grătar să se răcească complet.
Pasul 6. Pentru decor, se amestecă zahărul pudră cu apă într-un castron până când se obține o consistență netedă, turnabilă. Coloram glazura verde deschis cu: 3 picături de verde și 1 picătură colorant alimentar galben. Turnam glazura pe chec și decorăm cu ornamentele de ciocolată, flori și fistic.
Pasul 2. Punem mixul pentru chec într-un bol, adăugam untul, ouăle și laptele. Amestecăm toate ingredientele cu mixerul, pentru început la viteză mică, iar apoi la viteză maximă, timp de 2-3 minute, până la omogenizare.
Pasul 3. Adăugăm fisticul și fulgii de ciocolată din mixt și amestecăm cu o lingură. Turnăm aluatul în forma de chec și îl netezim la suprafața.
Pasul 4. Introducem forma în partea de mijloc a cuptorului. În primele 15 minute nu deschidem ușa cuptorului. După 15 minte taiem checul longitudinal, pe mijloc, la o adâncime de 1 cm. îl băgăm la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
Pasul 5. După ce scoatem checul din cuptor, îl lăsăm în tavă 10 minute, apoi îl scoatem din formă și îl lăsăm pe un grătar să se răcească complet.
Pasul 6. Pentru decor, se amestecă zahărul pudră cu apă într-un castron până când se obține o consistență netedă, turnabilă. Coloram glazura verde deschis cu: 3 picături de verde și 1 picătură colorant alimentar galben. Turnam glazura pe chec și decorăm cu ornamentele de ciocolată, flori și fistic.
Preparat cu
-1.250lei
