Rețetă aluat pentru focaccia
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru 1 tavă de focaccia: |
• 310 g făină tip 000 |
• 2 lgț sare |
• 1 lgț zahăr tos |
• 4 g drojdie instant |
• 1 lgț ulei de măsline |
• 280 ml apă călduță |
Descriere
Aluatul pentru focaccia este doar baza de la care pregătești ca să construiești o lipie perfectă pentru tine. Rețeta de aluat de focaccia se pregătește ușor și rapid.
Mod de preparare
Pasul 1: Într-un bol mare, adaugă făina, sarea, zahărul și drojdia. Amestecă bine cu un tel.
Pasul 2: Toarnă apa peste ingredientele uscate. Amestecă aluatul încet la mixerul cu bol până începe să se omogenizeze. Apoi, frământă-l ușor de câteva ori.
Pasul 3: Acoperă bolul cu folie alimentară sau un prosop curat. Lasă aluatul să stea la temperatura camerei timp de cel puțin 2 - 12 ore, până când își dublează volumul.
Pasul 4: După ce aluatul a dospit, pliază-l de câteva ori. Este acum gata pentru a fi folosit în rețeta ta preferată de focaccia.
Recomandare:
Pentru o focaccia aromată, înainte de coacere poți adăuga deasupra ulei de măsline, rozmarin proaspăt și sare de mare fulgi.
Pasul 2: Toarnă apa peste ingredientele uscate. Amestecă aluatul încet la mixerul cu bol până începe să se omogenizeze. Apoi, frământă-l ușor de câteva ori.
Pasul 3: Acoperă bolul cu folie alimentară sau un prosop curat. Lasă aluatul să stea la temperatura camerei timp de cel puțin 2 - 12 ore, până când își dublează volumul.
Pasul 4: După ce aluatul a dospit, pliază-l de câteva ori. Este acum gata pentru a fi folosit în rețeta ta preferată de focaccia.
Recomandare:
Pentru o focaccia aromată, înainte de coacere poți adăuga deasupra ulei de măsline, rozmarin proaspăt și sare de mare fulgi.
Preparat cu
-800lei