Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă aluat pentru focaccia

Rețetă aluat pentru focaccia
Rețetă aluat pentru focaccia

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru 1 tavă de focaccia:
• 310 g făină tip 000
• 2 lgț sare
• 1 lgț zahăr tos
• 4 g drojdie instant
• 1 lgț ulei de măsline
• 280 ml apă călduță

Descriere

Aluatul pentru focaccia este doar baza de la care pregătești ca să construiești o lipie perfectă pentru tine. Rețeta de aluat de focaccia se pregătește ușor și rapid.

Mod de preparare

Pasul 1: Într-un bol mare, adaugă făina, sarea, zahărul și drojdia. Amestecă bine cu un tel.

Pasul 2: Toarnă apa peste ingredientele uscate. Amestecă aluatul încet la mixerul cu bol până începe să se omogenizeze. Apoi, frământă-l ușor de câteva ori.

Pasul 3: Acoperă bolul cu folie alimentară sau un prosop curat. Lasă aluatul să stea la temperatura camerei timp de cel puțin 2 - 12 ore, până când își dublează volumul.

Pasul 4: După ce aluatul a dospit, pliază-l de câteva ori. Este acum gata pentru a fi folosit în rețeta ta preferată de focaccia.

Recomandare:

Pentru o focaccia aromată, înainte de coacere poți adăuga deasupra ulei de măsline, rozmarin proaspăt și sare de mare fulgi.