Rețetă aluat pentru pizza la tavă
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru 1 pizza: |
• 400 g făină tip 000 |
• 1½ lgț sare |
• 4 g drojdie instant |
• 315 ml apă călduță |
Descriere
Această rețetă funcționează cel mai bine pentru pizza la tăvi adânci, unsă bine cu ulei de măsline pentru o crustă crocantă.
Mod de preparare
Pasul 1: Pune făina, sarea și drojdia în bolul mixerului de amestecare. Amestecă ușor ingredientele uscate.
Pasul 2: Toarnă apa călduță peste ingredientele uscate. Pornește mixerul și amestecă ingredientele până se formează un aluat. Frământă ușor aluatul de câteva ori pentru a-l omogeniza.
Pasul 3: Acoperă bolul cu folie alimentară sau un prosop curat și lasă aluatul să stea la temperatura camerei timp de 16 - 24 de ore, până când își dublează volumul.
Pasul 4: După fermentare, pliază aluatul de câteva ori. Apoi, îl poți folosi în rețeta ta preferată de pizza în tavă adâncă.
Aluatul poate fi folosit imediat după ce a fost lăsat să se odihnească sau păstrat la frigider până la 2 zile. Lasă-l să ajungă la temperatura camerei înainte de utilizare.
Pasul 2: Toarnă apa călduță peste ingredientele uscate. Pornește mixerul și amestecă ingredientele până se formează un aluat. Frământă ușor aluatul de câteva ori pentru a-l omogeniza.
Pasul 3: Acoperă bolul cu folie alimentară sau un prosop curat și lasă aluatul să stea la temperatura camerei timp de 16 - 24 de ore, până când își dublează volumul.
Pasul 4: După fermentare, pliază aluatul de câteva ori. Apoi, îl poți folosi în rețeta ta preferată de pizza în tavă adâncă.
Aluatul poate fi folosit imediat după ce a fost lăsat să se odihnească sau păstrat la frigider până la 2 zile. Lasă-l să ajungă la temperatura camerei înainte de utilizare.
Preparat cu
-800lei