Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă aluat pentru pizza la tavă

Rețetă aluat pentru pizza la tavă
Rețetă aluat pentru pizza la tavă

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru 1 pizza:
• 400 g făină tip 000
• 1½ lgț sare
• 4 g drojdie instant
• 315 ml apă călduță

Descriere

Această rețetă funcționează cel mai bine pentru pizza la tăvi adânci, unsă bine cu ulei de măsline pentru o crustă crocantă. 

Mod de preparare

Pasul 1: Pune făina, sarea și drojdia în bolul mixerului de amestecare. Amestecă ușor ingredientele uscate.

Pasul 2: Toarnă apa călduță peste ingredientele uscate. Pornește mixerul și amestecă ingredientele până se formează un aluat. Frământă ușor aluatul de câteva ori pentru a-l omogeniza.

Pasul 3: Acoperă bolul cu folie alimentară sau un prosop curat și lasă aluatul să stea la temperatura camerei timp de 16 - 24 de ore, până când își dublează volumul.

Pasul 4: După fermentare, pliază aluatul de câteva ori. Apoi, îl poți folosi în rețeta ta preferată de pizza în tavă adâncă.

Aluatul poate fi folosit imediat după ce a fost lăsat să se odihnească sau păstrat la frigider până la 2 zile. Lasă-l să ajungă la temperatura camerei înainte de utilizare.