Rețetă aluat de pizza subțire și crocant
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru 2 pizza: |
• 190 ml apă călduță |
• 3 linguri ulei de măsline |
• 310 g făină tip 000 |
• 3 g drojdie instant |
• 1 lg zahăr tos |
• 1 lgț sare |
Descriere
Urmează această rețetă și pregătește un aluat de pizza subțire și crocant perfect pentru multe tipuri de pizza. Rețeta este ușoară, iar rezultatul delicios.
Mod de preparare
Pasul 1: Amestecă apa călduță cu uleiul de măsline într-un recipient gradat.
Pasul 2: Pune făina, zahărul, sarea și drojdia în mixerul cu bol. Amestecă pentru aproximativ 10 secunde.
Pasul 3: Pornește robotul și toarnă încet și treptat lichidul prin tubul de alimentare. După ce aluatul formează o bilă, frământă-l încă 45 de secunde.
Pasul 4: Acoperă aluatul cu folie alimentară și lasă-l la frigider cel puțin peste noapte și până la 3 zile.
Pasul 5: După acest timp, scoate aluatul din frigider și lasă-l să stea la temperatura camerei pentru minim o oră.
Pasul 6: Taie aluatul în două părți egale și modelează fiecare parte într-o bilă netedă și rotundă. Pune bilele într-un bol separat și acoperă-le cu folie alimentară.
Pasul 7: După ce aluatul și-a dublat volumul, este gata pentru a fi folosit pentru blatul de pizza.
Pasul 2: Pune făina, zahărul, sarea și drojdia în mixerul cu bol. Amestecă pentru aproximativ 10 secunde.
Pasul 3: Pornește robotul și toarnă încet și treptat lichidul prin tubul de alimentare. După ce aluatul formează o bilă, frământă-l încă 45 de secunde.
Pasul 4: Acoperă aluatul cu folie alimentară și lasă-l la frigider cel puțin peste noapte și până la 3 zile.
Pasul 5: După acest timp, scoate aluatul din frigider și lasă-l să stea la temperatura camerei pentru minim o oră.
Pasul 6: Taie aluatul în două părți egale și modelează fiecare parte într-o bilă netedă și rotundă. Pune bilele într-un bol separat și acoperă-le cu folie alimentară.
Pasul 7: După ce aluatul și-a dublat volumul, este gata pentru a fi folosit pentru blatul de pizza.
Preparat cu
-800lei