Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă aluat de pizza subțire și crocant

Rețetă aluat de pizza subțire și crocant
Rețetă aluat de pizza subțire și crocant

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru 2 pizza:
• 190 ml apă călduță
• 3 linguri ulei de măsline
• 310 g făină tip 000
• 3 g drojdie instant
• 1 lg zahăr tos
• 1 lgț sare

Descriere

Urmează această rețetă și pregătește un aluat de pizza subțire și crocant perfect pentru multe tipuri de pizza. Rețeta este ușoară, iar rezultatul delicios. 

Mod de preparare

Pasul 1: Amestecă apa călduță cu uleiul de măsline într-un recipient gradat.

Pasul 2: Pune făina, zahărul, sarea și drojdia în mixerul cu bol. Amestecă pentru aproximativ 10 secunde.

Pasul 3: Pornește robotul și toarnă încet și treptat lichidul prin tubul de alimentare. După ce aluatul formează o bilă, frământă-l încă 45 de secunde.

Pasul 4: Acoperă aluatul cu folie alimentară și lasă-l la frigider cel puțin peste noapte și până la 3 zile.

Pasul 5: După acest timp, scoate aluatul din frigider și lasă-l să stea la temperatura camerei pentru minim o oră.

Pasul 6: Taie aluatul în două părți egale și modelează fiecare parte într-o bilă netedă și rotundă. Pune bilele într-un bol separat și acoperă-le cu folie alimentară.

Pasul 7: După ce aluatul și-a dublat volumul, este gata pentru a fi folosit pentru blatul de pizza.