Rețetă aluat de pizza în stil New York
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru 2 blaturi de pizza: |
• 240 ml apă călduță |
• 310 g făină |
• 1 lg de ulei de măsline |
• 4 g drojdie instant sau drojdie uscată activă |
• 1½ lgț sare |
• 1 lgț zahăr tos sau miere |
Descriere
Pregătește rapid un aluat de pizza în stil New York, cu felii subțiri și crocante, precum cele de la pizzerie.
Uleiul creează un echilibru plăcut între crocant și elastic, caracteristicile unei pizza New York.
Feliile sunt ușor de pliat și de savurat.
Uleiul creează un echilibru plăcut între crocant și elastic, caracteristicile unei pizza New York.
Feliile sunt ușor de pliat și de savurat.
Mod de preparare
Pasul 1: Amestecă apa călduță cu uleiul de măsline.
Pasul 2: Amestecă bine făina, sarea, drojdia și zahărul într-un alt bol.
Pasul 3: Pornește mixerul cu bol și pune făina în bol. Apoi, toarnă lichidul încet și treptat lichidul prin tubul de alimentare. După ce se formează un aluat în formă de bilă, frământă pentru încă 45 de secunde.
Pasul 4: Transferă aluatul într-un bol și acoperă-l cu folie alimentară. Lasă-l la temperatura camerei pentru 4 ore.
Pasul 5: Taie aluatul în două părți egale și modelează fiecare parte într-o bilă netedă și rotundă. Pune bilele de aluat în două recipiente curate. Acoperă-le bine și păstrează-le la frigider între 24 de ore și 3 zile.
Pasul 6: Când ești gata să folosești aluatul, scoate-l din frigider și lasă-l să stea la temperatura camerei cel puțin 1 oră înainte de a-l modela.
Recomandări:
Dacă folosești drojdie uscată activă, este nevoie să o dizolvi în apă caldă înainte. Presară drojdia și zahărul în apă caldă și așteaptă să facă spumă înainte de utilizare. Ingredientele uscate rămase se pot amesteca conform rețetei.
Mierea poate fi o alternativă excelentă la zahăr. Dacă o folosești, adaug-o în rețetă împreună cu ingredientele lichide.
Pasul 2: Amestecă bine făina, sarea, drojdia și zahărul într-un alt bol.
Pasul 3: Pornește mixerul cu bol și pune făina în bol. Apoi, toarnă lichidul încet și treptat lichidul prin tubul de alimentare. După ce se formează un aluat în formă de bilă, frământă pentru încă 45 de secunde.
Pasul 4: Transferă aluatul într-un bol și acoperă-l cu folie alimentară. Lasă-l la temperatura camerei pentru 4 ore.
Pasul 5: Taie aluatul în două părți egale și modelează fiecare parte într-o bilă netedă și rotundă. Pune bilele de aluat în două recipiente curate. Acoperă-le bine și păstrează-le la frigider între 24 de ore și 3 zile.
Pasul 6: Când ești gata să folosești aluatul, scoate-l din frigider și lasă-l să stea la temperatura camerei cel puțin 1 oră înainte de a-l modela.
Recomandări:
Dacă folosești drojdie uscată activă, este nevoie să o dizolvi în apă caldă înainte. Presară drojdia și zahărul în apă caldă și așteaptă să facă spumă înainte de utilizare. Ingredientele uscate rămase se pot amesteca conform rețetei.
Mierea poate fi o alternativă excelentă la zahăr. Dacă o folosești, adaug-o în rețetă împreună cu ingredientele lichide.
Preparat cu
-800lei