Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă pâine de casă cu unt aromatizat

Rețetă pâine de casă cu unt aromatizat
Rețetă pâine de casă cu unt aromatizat

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 550 g făină 550
• 320 ml lapte
• 50 g unt
• 7 g drojdie uscată
• 2 lgț zahăr
• 9 gr.sare

Pentru umplutură:
• 30 g unt
• 2 căței usturoi

Descriere

Încearcă această rețetă de pâine de casă cu unt în aluat și îți vei dori să o repeți cât de curând. Este pufoasă, plină de arome si perfectă pentru micul dejun.

Mod de preparare

Pasul 1: Amestecă toate ingredientele în bolul mixerului până obții un aluat moale, dar compact. Frământă pentru 4-5 minute pe viteza medie, până când devine nelipicios, suplu și elastic.

Pasul 2: Lasă aluatul acoperit pentru 60 de minute la loc cald sau până își dublează volumul. Lasă și untul la temperatura camerei.

Pasul 3: După acest timp, pregătește umplutura. Amestecă untul cu usturoiul pisat.

Pasul 4: Pune aluatul pe blatul de lucru înfăinat și întinde o foaie de de 1/2 centimetri, pe care o ungi cu umplutura.

Pasul 5: Poți da pâinii orice formă îți dorești. Ca recomandare, o poți tăia în pătrățele, pe care le așezi unul peste altul. Pune aluatul în tava de cozonac tapetată cu hârtie de copt.

Pasul 6: Lasă tava acoperită pentru încă 30 de min până se umflă bine aluatul.

Pasul 7: Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40-45 minute sau până se rumenește.