Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă pizza pepperoni în stil Detroit

Rețetă pizza pepperoni în stil Detroit
Rețetă pizza pepperoni în stil Detroit

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru 1 pizza:
• 50 ml ulei de măsline
• 1 rețetă de aluat pentru pizza
• 1¼ căni sos de pizza
• 225 g brânză, tăiată cuburi
• 80 g pepperoni, feliat subțire
• un praf de sare

Descriere

Cu această rețetă, prepari o pizza pepperoni delicioasă, în stil Detroit, perfectă de savurat cu familia. 

Mod de preparare

Pasul 1: Unge interiorul tăvii de pizza cu uleiul de măsline și pune aluatul în tavă. Asigură-te că aluatul este complet acoperit cu uleiul de măsline.

Pasul 2: Folosindu-ți degetele, fă mici adâncituri în aluat fără a-l străpunge complet, asigurându-te că acoperi întreaga suprafață. În timp ce faci adânciturile, presează ușor aluatul către marginile tăvii (nu forța, deoarece aluatul se va întinde treptat).

Pasul 3: Acoperă tava și lasă aluatul să se odihnească timp de 20 de minute. După acest timp, descoperă și repetă procesul, concentrându-te pe întinderea aluatului către marginile tăvii. Acoperă din nou și lasă-l să se odihnească alte 20 de minute. Repetă acest proces până când aluatul acoperă cu ușurință baza tăvii. Procesul poate dura până 60 de minute.

Pasul 4: Când aluatul este gata, întinde ½ cană de sos de pizza tradițional pe suprafața acestuia. Presară cuburile de brânză peste sos și apasă-le foarte ușor în aluat.

Pasul 5: Acoperă tava lejer cu folie alimentară și lasă aluatul de pizza la tavă să crească în timp ce preîncălzești cuptorul, cu piatra de copt pe grătar, la 290°C.

Pasul 6: Odată ce cuptorul este încins, descoperă tava și adaugă restul de sos fie sub formă de dungi, fie distribuit uniform pe suprafața aluatului. Setează cuptorul pentru 14 minute și pune tava în cuptor. Coace până când pizza capătă o culoare aurie.

Pasul 7: Scoate tava din cuptor și distribuie feliile de pepperoni pe suprafață. Reintrodu tava în cuptor și mai gătește pentru încă 2-3 minute, până când marginile pepperoni-ului se ondulează, dar nu devin prea rumenite, iar marginile pizzei sunt crocante și închise la culoare.

Pasul 8: Scoate pizza din cuptor și presară un praf de sare pe deasupra. Lasă să se răcească un minut în tavă, apoi o poți servi.