Pizza cu aluat de conopidă, varză de Bruxelles, bacon și parmezan

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1 lg oțet balsamic |
• 1 lg ulei de măsline |
• 1 lgț miere |
• ½ lgț sare |
• 90 g varză de Bruxelles |
• 110 g cheddar ras |
• ½ porție de blat de conopidă cu parmezan |
• 2 linguri bacon gătit, tocat |
• 30 g parmezan ras fin |
• 1 lingură arpagic proaspăt, tocat |
• sare de mare fulgi |
• piper negru |
Descriere
Încearcă o pizza cu aluat de conopidă, care te va impresiona prin gustul și aromele sale. Rețeta este ușor de preparat, iar mierea îi aduce acestui preparat o savoare în plus.
Mod de preparare
Pasul 1: Setează cuptorul pentru pizza la 260°C și plasează piatra de copt pe grătar.
Pasul 2: Într-un bol mediu, amestecă oțetul balsamic, uleiul de măsline, mierea și sarea. Adaugă varza de Bruxelles tăiată în felii subțiri și amestecă bine. Lasă-le deoparte să se marineze.
Pasul 3: Presară uniform cheddar-ul peste blatul de conopidă pre-copt. Adaugă varza de Bruxelles marinată și bucățile de bacon.
Pasul 4: Setează cuptorul pentru 5 minute și așază tava cu pizza pe piatra de copt.
Pasul 5: Lasă pizza să se răcească timp de 2 minute pe un grătar de răcire, apoi scoate-o din tavă. Presară deasupra parmezanul ras, arpagicul tocat, sarea de mare fulgi și piperul proaspăt măcinat.
Recomandări:
Ca să obții ușor felii foarte subțiri de varză de Bruxelles, folosește un robot de bucătărie cu disc de feliere.
Această pizza este delicioasă și cu un strop suplimentar de miere sau fulgi de ardei iute, pentru un contrast de arome.
Pasul 2: Într-un bol mediu, amestecă oțetul balsamic, uleiul de măsline, mierea și sarea. Adaugă varza de Bruxelles tăiată în felii subțiri și amestecă bine. Lasă-le deoparte să se marineze.
Pasul 3: Presară uniform cheddar-ul peste blatul de conopidă pre-copt. Adaugă varza de Bruxelles marinată și bucățile de bacon.
Pasul 4: Setează cuptorul pentru 5 minute și așază tava cu pizza pe piatra de copt.
Pasul 5: Lasă pizza să se răcească timp de 2 minute pe un grătar de răcire, apoi scoate-o din tavă. Presară deasupra parmezanul ras, arpagicul tocat, sarea de mare fulgi și piperul proaspăt măcinat.
Recomandări:
Ca să obții ușor felii foarte subțiri de varză de Bruxelles, folosește un robot de bucătărie cu disc de feliere.
Această pizza este delicioasă și cu un strop suplimentar de miere sau fulgi de ardei iute, pentru un contrast de arome.
Preparat cu
-100lei
Cuisinart
Cuptor electric pizza, Cuisinart, CPZ120E
Gust delicios în 5 minute
Kit complet de accesorii
Termostat reglabil
• in stoc
PRP: 1.799,99lei
1.699,99lei