Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă noduri cu usturoi, presărate cu pătrunjel

Rețetă noduri cu usturoi, presărate cu pătrunjel
Rețetă noduri cu usturoi, presărate cu pătrunjel

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 500g aluat de pizza
• 1 lg ulei de măsline
• 4 lg unt topit
• 4 căței de usturoi tocați fin
• 1 legătură pătrunjel
• 1 mână parmezan ras

Descriere

Iată o rețetă de noduri cu usturoi sau pâinici calde, delicioase, pe care le poți pregăti chiar din aluatul rămas după ce ai pregătit pizza sau ca aperitiv. 

Poți utiliza această rețetă și pentru aluatul de pizza congelat, însă îți recomandăm să îl lași la temperatura camerei pentru 1-3 ore, înante de a lucra cu el. 

Mod de preparare

Pasul 1: Împarte aluatul în bucăți egale și rulează fiecare bucată sub formă de frânghie. Apoi, leagă într-un nod lejer.

Pasul 2: Amestecă untul topit și usturoiul tocat într-un bol. Înmoaie fiecare nod în untul aromatizat și așază-le uniform pe paleta de pizza.

Pasul 3: Acoperă nodurile cu folie alimentară și lasă-le la temperatura camerei pentru circa 30 de minute, până își dublează volumul.

Pasul 4: Preîncălzește cuptorul la 300-350°C timp de 10-15 minute, astfel încât piatra de pizza să fie bine încinsă.

Pasul 5: Așază nodurile direct pe piatră și coace-le pentru 5-7 minute, până devin aurii și ușor crocante la exterior. Verifică nodurile la jumătatea timpului și rotește-le ușor pentru o coacere uniformă. 

Pasul 6: Scoate nodurile de usturoi și stropește-le cu puțin unt topit pentru un plus de savoare, apoi resară pătrunjel proaspăt tocat sau parmezan ras.