Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă coroniță împletită cu scorțișoară

Rețetă coroniță împletită cu scorțișoară
Rețetă coroniță împletită cu scorțișoară

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 500 g aluat de pizza
• 60 g unt topit
• 60 g zahăr brun
• 1½ linguriță scorțișoară

Descriere

Cu această rețetă, vei savura o coroniță aurie împletită cu scorțișoară, potrivită în zilele de sărbătoare sau în weekendurile răcoroase. Bucură-te de aroma scorțișoarei și gustul dulce al acestei coronițe crocante pe exterior și pufoase în interior!

Mod de preparare

Pasul 1: Topește untul, apoi presară făină pe blatul de lucru și întinde aluatul într-un dreptunghi uniform.

Pasul 2: Unge întreaga suprafață a aluatului cu untul topit, apoi presară amestecul de zahăr și scorțișoară uniform.

Pasul 3: Rulează aluatul strâns într-un sul lung. Taie sulul pe lungime în două jumătăți, astfel încât straturile să fie vizibile. Împletește cele două jumătăți, având grijă să menții partea tăiată orientată în sus.

Pasul 4: Presară făină sau griș pe o paletă de pizza și așază împletitura într-o formă circulară. Îmbină capetele și ascunde-le unul sub celălalt.

Pasul 5: Unge suprafața cu untul rămas și presară ce a rămas din amestecul de scorțișoară și zahăr.

Pasul 6: Seteză cuptorul pentru pizza la 230°C pentru 15 minute.

Recomandare:

Pentru un plus de savoare, adaugă nuci tocate sau un strop de glazură din zahăr pudră și lapte după coacere.

Poți folosi orice aluat de pizza îți dorești. Îți recomandăm aluatul de pizza în stil napolitan, pentru un preparat cât mai pufos sau aluatul de pizza în stil New York, dacă vrei să savurezi o coroniță mai crocantă.