Rețetă aluat de pizza fără gluten

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru 2 blaturi de pizza: |
• 240 ml apă călduță |
• 4g drojdie instant sau drojdie uscată activă* |
• 20 ml ulei de măsline |
• 310g făină fără gluten |
• 1 lgț sare |
Descriere
Cu această rețetă de aluat de pizza fără gluten, te bucuri de meniul preferat, pregătit rapid și de un blat crocant la exterior și pufos în interior. Cu o textură aerată și elastică, aluatul este ideal pentru orice topping preferi.
Mod de preparare
Pasul 1: Într-un bol mic, dizolvă drojdia în apa călduță. Las-o să stea aproximativ 5 minute, până devine spumoasă. (Dacă drojdia nu face spumă în 10 minute, înseamnă că nu este activă și trebuie înlocuită.)
Pasul 2: Într-un bol mare, adaugă făina fără gluten și sarea. Fă o adâncitură în centru și toarnă amestecul de apă cu drojdie și uleiul de măsline. Amestecă cu mâinile până când aluatul se leagă și devine omogen.
Pasul 3: Transferă aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină fără gluten și frământă-l pentru câteva minute, până când devine neted.
Pasul 4: Unge un bol cu puțin ulei și pune aluatul în el. Acoperă cu folie alimentară și lasă-l să dospească într-un loc cald timp de 30 de minute, până își dublează volumul.
Pasul 5: Pune aluatul pe o suprafață presărată cu făină fără gluten și frământă-l ușor timp de 5 minute, până devine elastic. Împarte-l în 2 bucăți și întinde-l la dimensiunea și grosimea dorită.
Pasul 6: Setează cuptorul de pizza la 260°C. Presară făină fără gluten pe paleta de pizza și transferă blatul format. Adaugă sosul și topping-urile preferate.
Pasul 7: Introdu pizza în cuptor și coace timp de 10-13 minute, până când brânza devine aurie și blatul crocant.
Recomandare: Pentru un plus de textură crocantă, unge ușor marginile blatului cu ulei de măsline înainte de coacere. Această rețetă funcționează perfect și cu topping-uri simple, precum mozzarella, busuioc și roșii cherry.
Pasul 2: Într-un bol mare, adaugă făina fără gluten și sarea. Fă o adâncitură în centru și toarnă amestecul de apă cu drojdie și uleiul de măsline. Amestecă cu mâinile până când aluatul se leagă și devine omogen.
Pasul 3: Transferă aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină fără gluten și frământă-l pentru câteva minute, până când devine neted.
Pasul 4: Unge un bol cu puțin ulei și pune aluatul în el. Acoperă cu folie alimentară și lasă-l să dospească într-un loc cald timp de 30 de minute, până își dublează volumul.
Pasul 5: Pune aluatul pe o suprafață presărată cu făină fără gluten și frământă-l ușor timp de 5 minute, până devine elastic. Împarte-l în 2 bucăți și întinde-l la dimensiunea și grosimea dorită.
Pasul 6: Setează cuptorul de pizza la 260°C. Presară făină fără gluten pe paleta de pizza și transferă blatul format. Adaugă sosul și topping-urile preferate.
Pasul 7: Introdu pizza în cuptor și coace timp de 10-13 minute, până când brânza devine aurie și blatul crocant.
Recomandare: Pentru un plus de textură crocantă, unge ușor marginile blatului cu ulei de măsline înainte de coacere. Această rețetă funcționează perfect și cu topping-uri simple, precum mozzarella, busuioc și roșii cherry.
Preparat cu
-100lei
Cuisinart
Cuptor electric pizza, Cuisinart, CPZ120E
Gust delicios în 5 minute
Kit complet de accesorii
Termostat reglabil
• in stoc
PRP: 1.799,99lei
1.699,99lei