Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă aluat de pizza fără gluten

Rețetă aluat de pizza fără gluten
Rețetă aluat de pizza fără gluten

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru 2 blaturi de pizza:
• 240 ml apă călduță
• 4g drojdie instant sau drojdie uscată activă*
• 20 ml ulei de măsline
• 310g făină fără gluten
• 1 lgț sare

Descriere

Cu această rețetă de aluat de pizza fără gluten, te bucuri de meniul preferat, pregătit rapid și de un blat crocant la exterior și pufos în interior. Cu o textură aerată și elastică, aluatul este ideal pentru orice topping preferi.

Mod de preparare

Pasul 1: Într-un bol mic, dizolvă drojdia în apa călduță. Las-o să stea aproximativ 5 minute, până devine spumoasă. (Dacă drojdia nu face spumă în 10 minute, înseamnă că nu este activă și trebuie înlocuită.)

Pasul 2: Într-un bol mare, adaugă făina fără gluten și sarea. Fă o adâncitură în centru și toarnă amestecul de apă cu drojdie și uleiul de măsline. Amestecă cu mâinile până când aluatul se leagă și devine omogen.

Pasul 3: Transferă aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină fără gluten și frământă-l pentru câteva minute, până când devine neted.

Pasul 4: Unge un bol cu puțin ulei și pune aluatul în el. Acoperă cu folie alimentară și lasă-l să dospească într-un loc cald timp de 30 de minute, până își dublează volumul.

Pasul 5: Pune aluatul pe o suprafață presărată cu făină fără gluten și frământă-l ușor timp de 5 minute, până devine elastic. Împarte-l în 2 bucăți și întinde-l la dimensiunea și grosimea dorită.

Pasul 6: Setează cuptorul de pizza la 260°C. Presară făină fără gluten pe paleta de pizza și transferă blatul format. Adaugă sosul și topping-urile preferate.

Pasul 7
: Introdu pizza în cuptor și coace timp de 10-13 minute, până când brânza devine aurie și blatul crocant.

Recomandare: Pentru un plus de textură crocantă, unge ușor marginile blatului cu ulei de măsline înainte de coacere. Această rețetă funcționează perfect și cu topping-uri simple, precum mozzarella, busuioc și roșii cherry.