Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă calzone cu spanac și ciuperci

Rețetă calzone cu spanac și ciuperci
Rețetă calzone cu spanac și ciuperci

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru 1 calzone:
• 250 g aluat de pizza
• 100 g ciuperci feliate
• 85 g frunze de baby spanac
• 4 felii de salam
• 100 g mozzarella rasă
• ulei de măsline

Descriere

Un calzone adevărat este ușor de preparat. Încearcă această rețetă de calzone și savurează o pizza cu un gust unic.

Mod de preparare

Pasul 1: Taie feliile de salam în fâșii.

Pasul 2: Modelează aluatul în stil napolitan sau stil New York într-o bilă netedă. Așază-l pe o suprafață ușor presărată cu făină și acoperă-l cu folie alimentară sau un prosop umed.

Pasul 3: Setează cuptorul pentru pizza la 260°C, cu piatra de copt pe grătar.

Pasul 4: Întinde aluatul într-un disc de 20 cm. Pe o jumătate a acestuia, așază 1/2 din cantitatea de spanac, ciuperci, salam și mozzarella.

Pasul 5: Unge marginile aluatului cu puțină apă, apoi pliază partea goală peste umplutură, formând un semicerc. Apasă marginile cu degetele sau cu o furculiță pentru a sigila calzone-ul.

Pasul 6: Unge suprafața calzone-ului cu o cantitate mică de ulei de măsline.

Pasul 7: Când cuptorul este încins, setează-l pentru 15 minute. Transferă calzone-ul pe piatra de copt.

Pasul 8: Coace până când calzone-ul devine rumen și crocant. Apoi, transferă-l pe un grătar pentru răcire ușoară înainte de servire.

Recomandare:

Pentru un plus de aromă, acest calzone poate fi servit cu un sos de roșii simplu sau cu pesto de fistic.