Rețetă calzone cu spanac și ciuperci
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru 1 calzone: |
• 250 g aluat de pizza |
• 100 g ciuperci feliate |
• 85 g frunze de baby spanac |
• 4 felii de salam |
• 100 g mozzarella rasă |
• ulei de măsline |
Descriere
Un calzone adevărat este ușor de preparat. Încearcă această rețetă de calzone și savurează o pizza cu un gust unic.
Mod de preparare
Pasul 1: Taie feliile de salam în fâșii.
Pasul 2: Modelează aluatul în stil napolitan sau stil New York într-o bilă netedă. Așază-l pe o suprafață ușor presărată cu făină și acoperă-l cu folie alimentară sau un prosop umed.
Pasul 3: Setează cuptorul pentru pizza la 260°C, cu piatra de copt pe grătar.
Pasul 4: Întinde aluatul într-un disc de 20 cm. Pe o jumătate a acestuia, așază 1/2 din cantitatea de spanac, ciuperci, salam și mozzarella.
Pasul 5: Unge marginile aluatului cu puțină apă, apoi pliază partea goală peste umplutură, formând un semicerc. Apasă marginile cu degetele sau cu o furculiță pentru a sigila calzone-ul.
Pasul 6: Unge suprafața calzone-ului cu o cantitate mică de ulei de măsline.
Pasul 7: Când cuptorul este încins, setează-l pentru 15 minute. Transferă calzone-ul pe piatra de copt.
Pasul 8: Coace până când calzone-ul devine rumen și crocant. Apoi, transferă-l pe un grătar pentru răcire ușoară înainte de servire.
Recomandare:
Pentru un plus de aromă, acest calzone poate fi servit cu un sos de roșii simplu sau cu pesto de fistic.
Pasul 2: Modelează aluatul în stil napolitan sau stil New York într-o bilă netedă. Așază-l pe o suprafață ușor presărată cu făină și acoperă-l cu folie alimentară sau un prosop umed.
Pasul 3: Setează cuptorul pentru pizza la 260°C, cu piatra de copt pe grătar.
Pasul 4: Întinde aluatul într-un disc de 20 cm. Pe o jumătate a acestuia, așază 1/2 din cantitatea de spanac, ciuperci, salam și mozzarella.
Pasul 5: Unge marginile aluatului cu puțină apă, apoi pliază partea goală peste umplutură, formând un semicerc. Apasă marginile cu degetele sau cu o furculiță pentru a sigila calzone-ul.
Pasul 6: Unge suprafața calzone-ului cu o cantitate mică de ulei de măsline.
Pasul 7: Când cuptorul este încins, setează-l pentru 15 minute. Transferă calzone-ul pe piatra de copt.
Pasul 8: Coace până când calzone-ul devine rumen și crocant. Apoi, transferă-l pe un grătar pentru răcire ușoară înainte de servire.
Recomandare:
Pentru un plus de aromă, acest calzone poate fi servit cu un sos de roșii simplu sau cu pesto de fistic.
Preparat cu
-100lei
Cuisinart
Cuptor electric pizza, Cuisinart, CPZ120E
Gust delicios în 5 minute
Kit complet de accesorii
Termostat reglabil
• in stoc
PRP: 1.799,99lei
1.699,99lei