Rețetă mini cozonac cu scorțișoară

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 50g unt moale |
Aluat: |
• 20g drojdie proaspătă |
• 10g zahăr cocos |
• 100ml lapte călduț |
• 400-450g făină |
• 40g zahăr |
• 100ml apă călduță |
• 1 vârf de lingurită sare |
Umplutură: |
• 50g unt moale |
• 100g zahar |
• 5g scorțișoară |
Descriere
Încearcă o rețetă de mini cozonac cu scorțișoară, pufos și aromat, perfect pentru toamnă!
Mod de preparare
Pasul 1. Într-un bol amestecă drojdia cu zahărul de cocos, apoi toarnă laptele călduț. Lasă să dospească pentru 20 de minute.
Pasul 2. În bolul mixerului pune făina, îndulcitorul, untul, apa și sarea. Frământă timp de 10 minute, mărind treptat viteza mixerului.
Pasul 3. După cele 10 minute, verifică aluatul. Dacă este mult prea moale, mai adaugă 1-2 linguri de făină. În total, 450g.
Pasul 4. Acoperă bolul cu folie de plastic și lasă aluatul la dospit pentru 1.30h.
Pasul 5. După ce a crescut, presară puțină făină pe blat și întinde aluatul în formă dreptunghiulară.
Pasul 6. Întinde umplutura, apoi adu capătul opus al aluatului peste umplutură și taie în fâșii cu un cutter de pizza sau cuțit. Ulterior, strânge fâșiile obținute în forma dorită și coace cozonăceii în cuptorul preîncălzit, la 200*C pentru 20 de minute.
Pasul 2. În bolul mixerului pune făina, îndulcitorul, untul, apa și sarea. Frământă timp de 10 minute, mărind treptat viteza mixerului.
Pasul 3. După cele 10 minute, verifică aluatul. Dacă este mult prea moale, mai adaugă 1-2 linguri de făină. În total, 450g.
Pasul 4. Acoperă bolul cu folie de plastic și lasă aluatul la dospit pentru 1.30h.
Pasul 5. După ce a crescut, presară puțină făină pe blat și întinde aluatul în formă dreptunghiulară.
Pasul 6. Întinde umplutura, apoi adu capătul opus al aluatului peste umplutură și taie în fâșii cu un cutter de pizza sau cuțit. Ulterior, strânge fâșiile obținute în forma dorită și coace cozonăceii în cuptorul preîncălzit, la 200*C pentru 20 de minute.
Preparat cu
-1.250lei
