Rețetă mini cozonac cu scorțișoară

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Aluat: |
• 20g drojdie proaspătă |
• 10g zahăr cocos |
• 100ml lapte călduț |
• 400-450g făină |
• 40g zahăr |
• 50g unt moale |
• 100ml apă călduță |
• 1 vârf de lingurită sare |
Umplutura: |
• 50g unt moale |
• 100g zahar |
• 5g scorțișoară |
Mod de preparare
1. Într-un bol amestecăm drojdia cu zahărul de cocos, apoi turnăm laptele călduț. Lăsăm să dospească 20 de minute.
2. În bolul mixerului punem făina, îndulcitorul, untul, apa și sarea. Frământăm timp de 10 minute, mărind treptat viteza mixerului.
3. După cele 10 minute verificăm aluatul: dacă este mult prea moale, mai adăugăm 1-2 linguri de făină. În total 450g.
4. Acoperim bolul cu folie de plastic și lăsăm aluatul la dospit pentru 1.30h.
5. După ce a crescut, presărăm puțină făină pe blat și întindem aluatul în formă dreptunghiulară.
2. În bolul mixerului punem făina, îndulcitorul, untul, apa și sarea. Frământăm timp de 10 minute, mărind treptat viteza mixerului.
3. După cele 10 minute verificăm aluatul: dacă este mult prea moale, mai adăugăm 1-2 linguri de făină. În total 450g.
4. Acoperim bolul cu folie de plastic și lăsăm aluatul la dospit pentru 1.30h.
5. După ce a crescut, presărăm puțină făină pe blat și întindem aluatul în formă dreptunghiulară.
6. Întindem umplutura, apoi aducem capătul opus al aluatului peste umplutură și tăiem în fâșii cu un cutter de pizza sau cuțit. Ulterior, strângem fâșiile obținute în forma dorită și coacem cozonăceii în cuptorul preîncălzit, la 200*C pentru 20 de minute.
Preparat cu
-1.250lei
