Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă aluat pentru pizza în stil napolitan

Rețetă aluat pentru pizza în stil napolitan
Rețetă aluat pentru pizza în stil napolitan

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru 2 blaturi de pizza:
• 240 ml apă călduță
• 310 g făină
• 4 g drojdie instant sau drojdie uscată activă
• 1½ lingurițe sare
• un praf de zahăr tos (opțional)

Descriere

O pizza italiană delicioasă pornește de la un aluat bine făcut. Pregătește aluat pentru pizza în stil napolitan cu o crustă delicioasă!

Mod de preparare

Pasul 1: Pune apa în bolul mixerului de bucătărie cu cârlig pentru aluat. 

Pasul 2: Adaugă făina, drojdia și zahărul. Pornește mixerul la viteză minimă și frământă până când se formează o bilă de aluat.

Pasul 3: Continuă să frămânți la viteză minimă timp de 10 minute. 

Pasul 4: Transferă aluatul într-un bol mare și acoperă cu folie alimentară. Lasă-l la temperatura camerei timp de aproximativ 4 ore.

Pasul 5: Taie aluatul în două părți egale și modelează fiecare parte într-o bilă netedă și rotundă.

Pasul 6: Pune bilele de aluat în două recipiente curate. Acoperă-le și păstrează-le la frigider între 24 de ore și 3 zile.

Pasul 7: Când ești gata să folosești aluatul, scoate-l din frigider și lasă-l să stea la temperatura camerei cel puțin 1 oră înainte de a-l modela.

Recomandări:

Făina de preferat pentru blatul de pizza este cea tip 000.

Față de drojdia instant, cea activă are nevoie întâi să fie amestecată cu apa caldă. Presară drojdia în apa caldă și, odată ce face spumă, poate fi folosită. Adaugă celelalte ingrediente ca în rețetă.

Adăugarea unui praf de zahăr poate ajuta drojdia să activeze mai repede, dar este opțional.