Rețetă aluat pentru pizza în stil napolitan
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru 2 blaturi de pizza: |
• 240 ml apă călduță |
• 310 g făină |
• 4 g drojdie instant sau drojdie uscată activă |
• 1½ lingurițe sare |
• un praf de zahăr tos (opțional) |
Descriere
O pizza italiană delicioasă pornește de la un aluat bine făcut. Pregătește aluat pentru pizza în stil napolitan cu o crustă delicioasă!
Mod de preparare
Pasul 1: Pune apa în bolul mixerului de bucătărie cu cârlig pentru aluat.
Pasul 2: Adaugă făina, drojdia și zahărul. Pornește mixerul la viteză minimă și frământă până când se formează o bilă de aluat.
Pasul 3: Continuă să frămânți la viteză minimă timp de 10 minute.
Pasul 4: Transferă aluatul într-un bol mare și acoperă cu folie alimentară. Lasă-l la temperatura camerei timp de aproximativ 4 ore.
Pasul 5: Taie aluatul în două părți egale și modelează fiecare parte într-o bilă netedă și rotundă.
Pasul 6: Pune bilele de aluat în două recipiente curate. Acoperă-le și păstrează-le la frigider între 24 de ore și 3 zile.
Pasul 7: Când ești gata să folosești aluatul, scoate-l din frigider și lasă-l să stea la temperatura camerei cel puțin 1 oră înainte de a-l modela.
Pasul 2: Adaugă făina, drojdia și zahărul. Pornește mixerul la viteză minimă și frământă până când se formează o bilă de aluat.
Pasul 3: Continuă să frămânți la viteză minimă timp de 10 minute.
Pasul 4: Transferă aluatul într-un bol mare și acoperă cu folie alimentară. Lasă-l la temperatura camerei timp de aproximativ 4 ore.
Pasul 5: Taie aluatul în două părți egale și modelează fiecare parte într-o bilă netedă și rotundă.
Pasul 6: Pune bilele de aluat în două recipiente curate. Acoperă-le și păstrează-le la frigider între 24 de ore și 3 zile.
Pasul 7: Când ești gata să folosești aluatul, scoate-l din frigider și lasă-l să stea la temperatura camerei cel puțin 1 oră înainte de a-l modela.
Preparat cu
-800lei