Rețetă pizza Margherita clasică napolitană
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru 1 pizza: |
• 250g aluat de pizza napolitan |
• 2 linguri de sos de pizza italienesc |
• 85g mozzarella proaspătă, feliată |
• 3 frunze de busuioc |
• 2 lingurițe parmezan ras |
• ulei de măsline |
Descriere
Pregătește o pizza delicioasă în stil napolitan! Această rețetă de pizza margherita se pregătește rapid și are nevoie de câteva ingrediente pentru un gust excelent.
Mod de preparare
Pasul 1: Preîncălzește cuptorul pentru pizza, cu piatra de copt pe grătar, la 380°C.
Pasul 2: Întinde aluatul de pizza într-un disc de 30 cm.
Pasul 3: Transferă aluatul pe o paletă de pizza presărată din belșug cu făină.
Pasul 4: Întinde sosul de pizza uniform în centrul aluatului, lăsând o margine de 2 cm liberă. Presară mozzarella peste sos.
Pasul 5: Scutură ușor pizza pe paletă. Dacă aluatul se lipește, ridică-l cu grijă și adaugă făină dedesubt.
Pasul 6: Setează cuptorul pentru 5 minute. Glisează pizza de pe paletă pe piatra de copt și pornește cuptorul.
Pasul 7: Transferă pizza pe un tocător. Adaugă parmezan ras, frunze de busuioc și stropește cu ulei de măsline.
Pasul 2: Întinde aluatul de pizza într-un disc de 30 cm.
Pasul 3: Transferă aluatul pe o paletă de pizza presărată din belșug cu făină.
Pasul 4: Întinde sosul de pizza uniform în centrul aluatului, lăsând o margine de 2 cm liberă. Presară mozzarella peste sos.
Pasul 5: Scutură ușor pizza pe paletă. Dacă aluatul se lipește, ridică-l cu grijă și adaugă făină dedesubt.
Pasul 6: Setează cuptorul pentru 5 minute. Glisează pizza de pe paletă pe piatra de copt și pornește cuptorul.
Pasul 7: Transferă pizza pe un tocător. Adaugă parmezan ras, frunze de busuioc și stropește cu ulei de măsline.
Preparat cu
-100lei
Cuisinart
Cuptor electric pizza, Cuisinart, CPZ120E
Gust delicios în 5 minute
Kit complet de accesorii
Termostat reglabil
• in stoc
PRP: 1.799,99lei
1.699,99lei