Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă pizza Margherita clasică napolitană

Rețetă pizza Margherita clasică napolitană
Rețetă pizza Margherita clasică napolitană

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru 1 pizza:
• 250g aluat de pizza napolitan
• 2 linguri de sos de pizza italienesc
• 85g mozzarella proaspătă, feliată
• 3 frunze de busuioc
• 2 lingurițe parmezan ras
• ulei de măsline

Descriere

Pregătește o pizza delicioasă în stil napolitan! Această rețetă de pizza margherita se pregătește rapid și are nevoie de câteva ingrediente pentru un gust excelent. 

Mod de preparare

Pasul 1: Preîncălzește cuptorul pentru pizza, cu piatra de copt pe grătar, la 380°C.

Pasul 2: Întinde aluatul de pizza într-un disc de 30 cm.

Pasul 3: Transferă aluatul pe o paletă de pizza presărată din belșug cu făină.

Pasul 4: Întinde sosul de pizza uniform în centrul aluatului, lăsând o margine de 2 cm liberă. Presară mozzarella peste sos.

Pasul 5: Scutură ușor pizza pe paletă. Dacă aluatul se lipește, ridică-l cu grijă și adaugă făină dedesubt.

Pasul 6: Setează cuptorul pentru 5 minute. Glisează pizza de pe paletă pe piatra de copt și pornește cuptorul.

Pasul 7: Transferă pizza pe un tocător. Adaugă parmezan ras, frunze de busuioc și stropește cu ulei de măsline.