Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă pizza cu cartofi, cârnați și rozmarin

Rețetă pizza cu cartofi, cârnați și rozmarin
Rețetă pizza cu cartofi, cârnați și rozmarin

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 250 g aluat de pizza
• făină tip 000
• 200 g brânză fontina/ mozzarella
• 170 g cartofi galbeni
• 1 lingură ulei de măsline
• ¼ linguriță sare
• 1 cârnat italienesc
• 1 linguriță rozmarin
• 1 lingură parmezan
• ulei de măsline
• sare de mare fulgi
• piper negru

Descriere

Pizza cu cartofi, cârnați și rozmarin are un gust bogat, aromat și cu siguranță va fi apreciată de toată familia. Încearcă rețeta și bucură-te de un preparat ce poate fi servit oricând!

Mod de preparare

Pasul 1: Lasă aluatul de pizza la temperatura camerei pentru cel puțin o oră. În acest timp, rade brânza și împarte-o în două părți egale. Taie cartofii în felii foarte subțiri. Gătește cârnatul și elimină învelișul. Toacă rozmarinul și rade parmezanul.

Pasul 2: Setează cuptorul pentru pizza la 380°C și pune piatra de copt înauntru.

Pasul 3: Întinde aluatul într-un disc de 30 cm și așază-l pe o paletă de pizza presărată cu făină.

Pasul 4: Presară o jumătate din cantitatea de brânză peste aluat.

Pasul 5: Adaugă feliile de cartofi peste brânză, astfel încât să acopere uniform suprafața. Unge cartofii cu ulei de măsline și asezonează cu sare.

Pasul 6: Presară restul de brânză peste cartofi, apoi adaugă bucăți de cârnat și rozmarin tocat.

Pasul 7: Scutură ușor pizza pe paletă pentru a te asigura că nu s-a lipit. Dacă este necesar, ridică aluatul și presară făină suplimentară dedesubt.

Pasul 8: Setează cuptorul pentru 5 minute și glisează pizza pe piatra de copt.

Pasul 9: Transferă pizza pe un tocător. Presară parmezanul ras, stropeste cu ulei de măsline și adaugă sare de mare fulgi și piper negru proaspăt măcinat.

Recomandare: Dacă vrei să transformi această pizza într-o variantă de mic dejun, adaugă un ou spart deasupra înainte de coacere.