Rețetă pizza cu cartofi, cârnați și rozmarin
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 250 g aluat de pizza |
• făină tip 000 |
• 200 g brânză fontina/ mozzarella |
• 170 g cartofi galbeni |
• 1 lingură ulei de măsline |
• ¼ linguriță sare |
• 1 cârnat italienesc |
• 1 linguriță rozmarin |
• 1 lingură parmezan |
• ulei de măsline |
• sare de mare fulgi |
• piper negru |
Descriere
Pizza cu cartofi, cârnați și rozmarin are un gust bogat, aromat și cu siguranță va fi apreciată de toată familia. Încearcă rețeta și bucură-te de un preparat ce poate fi servit oricând!
Mod de preparare
Pasul 1: Lasă aluatul de pizza la temperatura camerei pentru cel puțin o oră. În acest timp, rade brânza și împarte-o în două părți egale. Taie cartofii în felii foarte subțiri. Gătește cârnatul și elimină învelișul. Toacă rozmarinul și rade parmezanul.
Pasul 2: Setează cuptorul pentru pizza la 380°C și pune piatra de copt înauntru.
Pasul 3: Întinde aluatul într-un disc de 30 cm și așază-l pe o paletă de pizza presărată cu făină.
Pasul 4: Presară o jumătate din cantitatea de brânză peste aluat.
Pasul 5: Adaugă feliile de cartofi peste brânză, astfel încât să acopere uniform suprafața. Unge cartofii cu ulei de măsline și asezonează cu sare.
Pasul 6: Presară restul de brânză peste cartofi, apoi adaugă bucăți de cârnat și rozmarin tocat.
Pasul 7: Scutură ușor pizza pe paletă pentru a te asigura că nu s-a lipit. Dacă este necesar, ridică aluatul și presară făină suplimentară dedesubt.
Pasul 8: Setează cuptorul pentru 5 minute și glisează pizza pe piatra de copt.
Pasul 9: Transferă pizza pe un tocător. Presară parmezanul ras, stropeste cu ulei de măsline și adaugă sare de mare fulgi și piper negru proaspăt măcinat.
Recomandare: Dacă vrei să transformi această pizza într-o variantă de mic dejun, adaugă un ou spart deasupra înainte de coacere.
Pasul 2: Setează cuptorul pentru pizza la 380°C și pune piatra de copt înauntru.
Pasul 3: Întinde aluatul într-un disc de 30 cm și așază-l pe o paletă de pizza presărată cu făină.
Pasul 4: Presară o jumătate din cantitatea de brânză peste aluat.
Pasul 5: Adaugă feliile de cartofi peste brânză, astfel încât să acopere uniform suprafața. Unge cartofii cu ulei de măsline și asezonează cu sare.
Pasul 6: Presară restul de brânză peste cartofi, apoi adaugă bucăți de cârnat și rozmarin tocat.
Pasul 7: Scutură ușor pizza pe paletă pentru a te asigura că nu s-a lipit. Dacă este necesar, ridică aluatul și presară făină suplimentară dedesubt.
Pasul 8: Setează cuptorul pentru 5 minute și glisează pizza pe piatra de copt.
Pasul 9: Transferă pizza pe un tocător. Presară parmezanul ras, stropeste cu ulei de măsline și adaugă sare de mare fulgi și piper negru proaspăt măcinat.
Recomandare: Dacă vrei să transformi această pizza într-o variantă de mic dejun, adaugă un ou spart deasupra înainte de coacere.
Preparat cu
-100lei
Cuisinart
Cuptor electric pizza, Cuisinart, CPZ120E
Gust delicios în 5 minute
Kit complet de accesorii
Termostat reglabil
• in stoc
PRP: 1.799,99lei
1.699,99lei