Rețetă focaccia cu rozmarin
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru 1 tavă de focaccia: |
• aluat pentru focaccia |
• 50 ml ulei de măsline |
• 1 lg rozmarin proaspăt |
• 1 lgț sare |
Descriere
Această rețetă de focaccia este ușor de pus în practică. Odată ce o gătești, focaccia cu rozmarin poate fi folosită în nenumărate ocazii.
Mod de preparare
Pasul 1: Lasă aluatul de focaccia la dospit pentru 2 ore. În acest timp, toacă rozmarinul.
Pasul 2: Unge interiorul unei tăvi de pizza cu 2 linguri de ulei de măsline. Transferă aluatul în tavă și întoarce-l de câteva ori pentru a se acoperi bine cu ulei.
Pasul 3: Cu vârfurile degetelor, formează mici adâncituri în aluat, fără a-l străpunge complet. Asigură-te că acoperi întreaga suprafață și presează-l ușor către marginile tăvii.
Pasul 4: Acoperă tava și lasă aluatul să se odihnească timp de 20 de minute. După acest timp, repetă procesul de întindere și uniformizează-l. Acoperă tava din nou și lasă-l să mai dospească pentru încă 20 de minute. Repetă acest proces de maxim 2 ori, până când aluatul acoperă complet fundul tăvii.
Pasul 5: Unge aluatul cu 2 linguri de ulei de măsline, apoi presară rozmarinul tocat și sarea.
Pasul 6: Acoperă tava lejer cu folie alimentară și lasă aluatul să crească în timp ce preîncălzești cuptorul.
Pasul 7: Setează cuptorul pentru pizza la 260°C, cu piatra de copt pe grătar.
Pasul 8: Setează cuptorul pentru 10 minute, îndepărtează folia alimentară și pune tava în cuptor.
Pasul 9: După 10 minute, verifică focaccia. Este gata când capătă o culoare perfect aurie și crocantă.
Pasul 10: Lasă focaccia să se răcească ușor, apoi scoate-o din tavă, taie-o felii și servește.Recomandare:Focaccia se potrivește perfect cu ulei de măsline extravirgin, brânzeturi sau ca bază pentru sandvișuri delicioase.
Poate fi păstrată într-un recipient cu închidere etanșă pentru 1-2 zile.
Pasul 2: Unge interiorul unei tăvi de pizza cu 2 linguri de ulei de măsline. Transferă aluatul în tavă și întoarce-l de câteva ori pentru a se acoperi bine cu ulei.
Pasul 3: Cu vârfurile degetelor, formează mici adâncituri în aluat, fără a-l străpunge complet. Asigură-te că acoperi întreaga suprafață și presează-l ușor către marginile tăvii.
Pasul 4: Acoperă tava și lasă aluatul să se odihnească timp de 20 de minute. După acest timp, repetă procesul de întindere și uniformizează-l. Acoperă tava din nou și lasă-l să mai dospească pentru încă 20 de minute. Repetă acest proces de maxim 2 ori, până când aluatul acoperă complet fundul tăvii.
Pasul 5: Unge aluatul cu 2 linguri de ulei de măsline, apoi presară rozmarinul tocat și sarea.
Pasul 6: Acoperă tava lejer cu folie alimentară și lasă aluatul să crească în timp ce preîncălzești cuptorul.
Pasul 7: Setează cuptorul pentru pizza la 260°C, cu piatra de copt pe grătar.
Pasul 8: Setează cuptorul pentru 10 minute, îndepărtează folia alimentară și pune tava în cuptor.
Pasul 9: După 10 minute, verifică focaccia. Este gata când capătă o culoare perfect aurie și crocantă.
Pasul 10: Lasă focaccia să se răcească ușor, apoi scoate-o din tavă, taie-o felii și servește.Recomandare:Focaccia se potrivește perfect cu ulei de măsline extravirgin, brânzeturi sau ca bază pentru sandvișuri delicioase.
Poate fi păstrată într-un recipient cu închidere etanșă pentru 1-2 zile.
Preparat cu
-100lei
Cuisinart
Cuptor electric pizza, Cuisinart, CPZ120E
Gust delicios în 5 minute
Kit complet de accesorii
Termostat reglabil
• in stoc
PRP: 1.799,99lei
1.699,99lei