Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă focaccia cu rozmarin

Rețetă focaccia cu rozmarin
Rețetă focaccia cu rozmarin

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru 1 tavă de focaccia:
• aluat pentru focaccia
• 50 ml ulei de măsline
• 1 lg rozmarin proaspăt
• 1 lgț sare

Descriere

Această rețetă de focaccia este ușor de pus în practică. Odată ce o gătești, focaccia cu rozmarin poate fi folosită în nenumărate ocazii.

Mod de preparare

Pasul 1: Lasă aluatul de focaccia la dospit pentru 2 ore. În acest timp, toacă rozmarinul.

Pasul 2: Unge interiorul unei tăvi de pizza cu 2 linguri de ulei de măsline. Transferă aluatul în tavă și întoarce-l de câteva ori pentru a se acoperi bine cu ulei.

Pasul 3: Cu vârfurile degetelor, formează mici adâncituri în aluat, fără a-l străpunge complet. Asigură-te că acoperi întreaga suprafață și presează-l ușor către marginile tăvii. 

Pasul 4: Acoperă tava și lasă aluatul să se odihnească timp de 20 de minute. După acest timp, repetă procesul de întindere și uniformizează-l. Acoperă tava din nou și lasă-l să mai dospească pentru încă 20 de minute. Repetă acest proces de maxim 2 ori, până când aluatul acoperă complet fundul tăvii.

Pasul 5: Unge aluatul cu 2 linguri de ulei de măsline, apoi presară rozmarinul tocat și sarea.

Pasul 6: Acoperă tava lejer cu folie alimentară și lasă aluatul să crească în timp ce preîncălzești cuptorul.

Pasul 7: Setează cuptorul pentru pizza la 260°C, cu piatra de copt pe grătar.

Pasul 8: Setează cuptorul pentru 10 minute, îndepărtează folia alimentară și pune tava în cuptor.

Pasul 9: După 10 minute, verifică focaccia. Este gata când capătă o culoare perfect aurie și crocantă.

Pasul 10: Lasă focaccia să se răcească ușor, apoi scoate-o din tavă, taie-o felii și servește.Recomandare:Focaccia se potrivește perfect cu ulei de măsline extravirgin, brânzeturi sau ca bază pentru sandvișuri delicioase.

Poate fi păstrată într-un recipient cu închidere etanșă pentru 1-2 zile.