Rețetă Tort Pădurea Neagră sau tort Foret Noir by Sweets&Others

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Blat: |
• 250 g făină |
• 200 g zahăr |
• 80 g cacao |
• 1 linguriță praf de copt |
• 1 linguriță bicarbonat de sodiu |
• 1 praf de sare |
• 240 ml lapte |
• 120 ml ulei |
• 2 ouă |
• 200 ml apă fierbinte |
Cremă: |
• 250 gr.mascarpone |
• 350 ml smântână pentru frișcă |
• 3 linguri zahăr pudră |
• 1 linguriță extract vanilie |
Sos vișine: |
• - 800 gr.vișine fără sâmburi |
• 2 linguri zahăr |
• 4 linguri amidon |
opțional pentru însiropare: suc de vișine din compot |
Mod de preparare
Pasul 1: Pentru pregătirea blatului amestecăm în bolul mixerului Cuisinart făina, zahărul, praful de copt, sarea, bicarbonatul, cacaoa și amestecăm totul cu paleta plată.
Pasul 2: Adăugăm treptat, pornind mixerul la viteză 2-3 ouăle bătute, împreună cu laptele și uleiul.
Pasul 3: Turnăm apă fierbinte și continuăm să amestecăm la viteză 4 până obținem o compoziție destul de lichidă.
Pasul 4: Adăugăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu diametrul de 20 cm și coacem blatul la 160 de grade pentru 45 de minute. Când blatul s-a copt complet, iar o scobitoare introdusă în centru iese curată, scoatem blatul de tort și îl așezăm cu fața în jos pe un grătar pentru a se răci complet. Apoi secționăm capacul tortului dacă este cazul și restul în 3 blaturi egale.
Pasul 5: Cât timp blatul este la copt pregătim crema și sosul de vișine. Adăugăm în bolul mixerului crema de mascarpone, rece de la frigider, apoi adăugăm smântână pentru frișcă, zahărul pudră și extractul de vanilie și mixăm cu atașamentul cu tel la viteză mare până obținem o cremă omogenă și stabilă.
Pasul 6: Pentru pregătirea sosului de vișine punem într-un vas vișinele fără sâmburi, zahărul, sucul de la lămâie și amidonul dizolvat în apă rece, apoi lăsăm pe foc mic pentru 10 minute amestecând continuu în sos până ce acesta se îngroașă. Lăsăm sosul de vișine să se răcorească.
Pasul 7: Pentru asamblarea tortului așezăm pe un platou primul blat, peste care punem jumătate din cremă, jumătate din sosul de vișine, continuăm apoi cu următorul blat restul de cremă și sosul de vișine. Pentru ușurința asamblării tortului putem folosi un inel de tort reglabil în interiorul căruia punem o folie acetat pentru a se desprinde cu ușurință. Dăm tortul la rece peste noapte apoi îl putem servi. L-am decorat la final cu sos de vișine și fâșii de ciocolată. Dacă doriți puteți însiropa blaturile de tort cu suc de vișine din compot.
Pasul 2: Adăugăm treptat, pornind mixerul la viteză 2-3 ouăle bătute, împreună cu laptele și uleiul.
Pasul 3: Turnăm apă fierbinte și continuăm să amestecăm la viteză 4 până obținem o compoziție destul de lichidă.
Pasul 4: Adăugăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu diametrul de 20 cm și coacem blatul la 160 de grade pentru 45 de minute. Când blatul s-a copt complet, iar o scobitoare introdusă în centru iese curată, scoatem blatul de tort și îl așezăm cu fața în jos pe un grătar pentru a se răci complet. Apoi secționăm capacul tortului dacă este cazul și restul în 3 blaturi egale.
Pasul 5: Cât timp blatul este la copt pregătim crema și sosul de vișine. Adăugăm în bolul mixerului crema de mascarpone, rece de la frigider, apoi adăugăm smântână pentru frișcă, zahărul pudră și extractul de vanilie și mixăm cu atașamentul cu tel la viteză mare până obținem o cremă omogenă și stabilă.
Pasul 6: Pentru pregătirea sosului de vișine punem într-un vas vișinele fără sâmburi, zahărul, sucul de la lămâie și amidonul dizolvat în apă rece, apoi lăsăm pe foc mic pentru 10 minute amestecând continuu în sos până ce acesta se îngroașă. Lăsăm sosul de vișine să se răcorească.
Pasul 7: Pentru asamblarea tortului așezăm pe un platou primul blat, peste care punem jumătate din cremă, jumătate din sosul de vișine, continuăm apoi cu următorul blat restul de cremă și sosul de vișine. Pentru ușurința asamblării tortului putem folosi un inel de tort reglabil în interiorul căruia punem o folie acetat pentru a se desprinde cu ușurință. Dăm tortul la rece peste noapte apoi îl putem servi. L-am decorat la final cu sos de vișine și fâșii de ciocolată. Dacă doriți puteți însiropa blaturile de tort cu suc de vișine din compot.
Preparat cu
-1.250lei
