Rețetă tort cu înghețată de căpșuni by Demancare
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru blat: |
• 5 oua; |
• 125g faina; |
• 10g praf de copt; |
• 1 praf de sare; |
• 125g zahar; |
• 1 lingura extract de vanilie |
Pentru inghetata: |
• 300g capsuni proaspete; |
• sucul de la jumatate de lamaie; |
• 160ml lapte cu minim 3,5% grasime; |
• 150g zahar; |
• 300ml frisca lichida cu peste 35% grasime; |
• 1 lingura extract de vanilie |
Mod de preparare
1. Intr-un bol puneti capsunile taiat in jumatati si maruntiti folosind un zdrobitor de cartofi sau furculita. Pastrati si bucati mai mari pentru o textura autentica a inghetatei.
2. Peste acestea turnati: vanilia, lamaia si zaharul. Amestecati pana cand zaharul este dizolvat.
3. Adaugati laptele si frisca, omogenitzati si lasati la rece minim 2 ore inainte de a mixa inghetata.
4. Intre timp puteti pregati blatul: intr-un bol larg amestecati ouale, faina, praful de copt, sarea, zaharul si vanilia.
5. Turnati amestecul obtinut intr-o tava tapetata cu unt sau hartie de copt si coaceti 30-35 de minute la 180C sau pana cand obtineti un blat bine rumenit si pufos.
6. Lasati blatul sa se raceasca complet inainte de a-l imparti in 3 foi egale.
7. Ne intoarcem la inghetata, pe care acum o turnam in bolul aparatului de inghetata Cusinart.
8. Pentru o inghetata ferma, setati 60 de minute. Pentru o inghetata mai cremoasa 40 de minute.
9. Cand inghetata este gata o puteti intinde intre blaturile pregatite anterior.
10. Decorati cu zahar pudra, ciocolata, capsuni proaspete si alte toppinguri delicioase.
2. Peste acestea turnati: vanilia, lamaia si zaharul. Amestecati pana cand zaharul este dizolvat.
3. Adaugati laptele si frisca, omogenitzati si lasati la rece minim 2 ore inainte de a mixa inghetata.
4. Intre timp puteti pregati blatul: intr-un bol larg amestecati ouale, faina, praful de copt, sarea, zaharul si vanilia.
5. Turnati amestecul obtinut intr-o tava tapetata cu unt sau hartie de copt si coaceti 30-35 de minute la 180C sau pana cand obtineti un blat bine rumenit si pufos.
6. Lasati blatul sa se raceasca complet inainte de a-l imparti in 3 foi egale.
7. Ne intoarcem la inghetata, pe care acum o turnam in bolul aparatului de inghetata Cusinart.
8. Pentru o inghetata ferma, setati 60 de minute. Pentru o inghetata mai cremoasa 40 de minute.
9. Cand inghetata este gata o puteti intinde intre blaturile pregatite anterior.
10. Decorati cu zahar pudra, ciocolata, capsuni proaspete si alte toppinguri delicioase.