Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă tort cu înghețată de căpșuni by Demancare

Rețetă tort cu înghețată de căpșuni by Demancare
Rețetă tort cu înghețată de căpșuni by Demancare

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru blat:
• 5 oua;
• 125g faina;
• 10g praf de copt;
• 1 praf de sare;
• 125g zahar;
• 1 lingura extract de vanilie

Pentru inghetata:
• 300g capsuni proaspete;
• sucul de la jumatate de lamaie;
• 160ml lapte cu minim 3,5% grasime;
• 150g zahar;
• 300ml frisca lichida cu peste 35% grasime;
• 1 lingura extract de vanilie

Mod de preparare

1. Intr-un bol puneti capsunile taiat in jumatati si maruntiti folosind un zdrobitor de cartofi sau furculita. Pastrati si bucati mai mari pentru o textura autentica a inghetatei.

2. Peste acestea turnati: vanilia, lamaia si zaharul. Amestecati pana cand zaharul este dizolvat. 

3. Adaugati laptele si frisca, omogenitzati si lasati la rece minim 2 ore inainte de a mixa inghetata.

4. Intre timp puteti pregati blatul: intr-un bol larg amestecati ouale, faina, praful de copt, sarea, zaharul si vanilia.

5. Turnati amestecul obtinut intr-o tava tapetata cu unt sau hartie de copt si coaceti 30-35 de minute la 180C sau pana cand obtineti un blat bine rumenit si pufos.

6. Lasati blatul sa se raceasca complet inainte de a-l imparti in 3 foi egale.

7. Ne intoarcem la inghetata, pe care acum o turnam in bolul aparatului de inghetata Cusinart.

8. Pentru o inghetata ferma, setati 60 de minute. Pentru o inghetata mai cremoasa 40 de minute.

9. Cand inghetata este gata o puteti intinde intre blaturile pregatite anterior.

10. Decorati cu zahar pudra, ciocolata, capsuni proaspete si alte toppinguri delicioase.