Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă sorbet de căpșuni cu lime

Rețetă sorbet de căpșuni cu lime
Rețetă sorbet de căpșuni cu lime

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 500 g piure de căpșuni
• 50 g zahăr/îndulcitor
• 50 ml apă
• 25 ml zeamă lămâie

Mod de preparare

1. Pune vasul aparatului de înghețată în congelator peste noapte, dacă modelul de aparat de înghețată necesită acest pas.

2. Într-o cratiță pune apa cu zahărul/îndulcitorul și adu la punctul de fierbere amestecând constant. 

3. Lasă siropul la răcit și apoi dă-l la frigider până la folosire.

4. Pentru piureul de căpșuni avem nevoie de 1 kg de căpșuni proaspete pe care le punem într-un blender și mixăm până căpșunile sunt mărunțite bine. 

5. Dăm compoziția printr-o sită pentru a scăpa de semințe.

6. Amestecă piureul de căpșuni cu siropul și zeama de lămâie și dă-l la frigider pentru 1-2 ore.

7. Scoate vasul aparatului de înghețată din congelator, toarnă amestecul de căpșuni de la frigider și pornește aparatul.

8. Când începe să aibe o consistentă legată, oprește aparatul. Dacă îl lăsăm prea mult, va fi prea tare și nu va mai avea consistența sorbetului.

9. Servește imediat acest sorbet delicios și răcoritor.