Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă înghețată cu ciocolată caldă și bezele

Rețetă înghețată cu ciocolată caldă și bezele
Rețetă înghețată cu ciocolată caldă și bezele

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 500 ml lapte integral
• 250 ml smântână dulce pentru frișcă (minimum 30% grăsime)
• 150 g zahăr
• 100 g ciocolată neagră (de preferat 70% cacao)
• 3 gălbenușuri de ou
• 1 linguriță esență de vanilie
• 100 g mini-marshmallows
• 100 g alune prăjite și tocate
• 50 g ciocolată neagră topită (pentru decor)

Opțional: puțin praf de cacao pentru servire

Mod de preparare

Prepararea cremei de bază:

- Într-o cratiță medie, încălzește laptele și smântâna la foc mediu, dar nu până ajung în punctul de fierbere.

- Separat, bate gălbenușurile de ou cu zahărul până când amestecul devine pufos.

- Treptat, toarnă laptele fierbinte peste gălbenușuri, amestecând constant pentru a evita închegarea.

- Pune amestecul înapoi în cratiță și gătește la foc mic, amestecând continuu, până când se îngroașă ușor (nu trebuie să fiarbă).

- Adaugă ciocolata ruptă în bucăți și amestecă până se topește complet și crema devine omogenă.

- Lasă crema să se răcească complet la temperatura camerei, apoi dă-o la frigider pentru cel puțin 2 ore.

Prepararea înghețatei:

- După ce crema s-a răcit bine, toarnă totul în aparatul de înghețată cu compresor și lasă-l să funcționeze conform instrucțiunilor aparatului..

- Cu 5 minute înainte de final, adaugă marshmallows și alunele tocate în amestec pentru a se integra în înghețată.

Servirea:

- Servește înghețata în boluri și decorează cu ciocolata topită, presărând alune suplimentare deasupra.

- Dacă dorești, poți adăuga puțin praf de cacao pentru un plus de aromă.