Rețetă înghețată cu ciocolată caldă și bezele
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 500 ml lapte integral |
• 250 ml smântână dulce pentru frișcă (minimum 30% grăsime) |
• 150 g zahăr |
• 100 g ciocolată neagră (de preferat 70% cacao) |
• 3 gălbenușuri de ou |
• 1 linguriță esență de vanilie |
• 100 g mini-marshmallows |
• 100 g alune prăjite și tocate |
• 50 g ciocolată neagră topită (pentru decor) |
Opțional: puțin praf de cacao pentru servire |
Mod de preparare
Prepararea cremei de bază:
- Într-o cratiță medie, încălzește laptele și smântâna la foc mediu, dar nu până ajung în punctul de fierbere.
- Separat, bate gălbenușurile de ou cu zahărul până când amestecul devine pufos.
- Treptat, toarnă laptele fierbinte peste gălbenușuri, amestecând constant pentru a evita închegarea.
- Pune amestecul înapoi în cratiță și gătește la foc mic, amestecând continuu, până când se îngroașă ușor (nu trebuie să fiarbă).
- Adaugă ciocolata ruptă în bucăți și amestecă până se topește complet și crema devine omogenă.
- Lasă crema să se răcească complet la temperatura camerei, apoi dă-o la frigider pentru cel puțin 2 ore.
Prepararea înghețatei:
- După ce crema s-a răcit bine, toarnă totul în aparatul de înghețată cu compresor și lasă-l să funcționeze conform instrucțiunilor aparatului..
- Cu 5 minute înainte de final, adaugă marshmallows și alunele tocate în amestec pentru a se integra în înghețată.
Servirea:
- Servește înghețata în boluri și decorează cu ciocolata topită, presărând alune suplimentare deasupra.
- Dacă dorești, poți adăuga puțin praf de cacao pentru un plus de aromă.
- Într-o cratiță medie, încălzește laptele și smântâna la foc mediu, dar nu până ajung în punctul de fierbere.
- Separat, bate gălbenușurile de ou cu zahărul până când amestecul devine pufos.
- Treptat, toarnă laptele fierbinte peste gălbenușuri, amestecând constant pentru a evita închegarea.
- Pune amestecul înapoi în cratiță și gătește la foc mic, amestecând continuu, până când se îngroașă ușor (nu trebuie să fiarbă).
- Adaugă ciocolata ruptă în bucăți și amestecă până se topește complet și crema devine omogenă.
- Lasă crema să se răcească complet la temperatura camerei, apoi dă-o la frigider pentru cel puțin 2 ore.
Prepararea înghețatei:
- După ce crema s-a răcit bine, toarnă totul în aparatul de înghețată cu compresor și lasă-l să funcționeze conform instrucțiunilor aparatului..
- Cu 5 minute înainte de final, adaugă marshmallows și alunele tocate în amestec pentru a se integra în înghețată.
Servirea:
- Servește înghețata în boluri și decorează cu ciocolata topită, presărând alune suplimentare deasupra.
- Dacă dorești, poți adăuga puțin praf de cacao pentru un plus de aromă.