Rețetă înghețată de ciocolată albă
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 100g ciocolată albă |
• 250ml lapte |
• 250ml smântâna pentru frișcă |
• 2 lingurițe extract de vanilie |
• Optional ciocolată cu lapte sau amăruie |
Mod de preparare
Pasul 1. Ciocolata se toacă mărunt din cuțit și se pune într-un vas împreună cu laptele si vanilia. Se încălzește pe foc mic, amestecând des, până ciocolata este topită. Se lasă deoparte să se răcească, apoi se amestecă împreună cu smântâna penteu frișcă.
Pasul 2. În aparatul de înghețată se poziționează vasul și paleta penteu înghețată. Se pune capacul și se setează aparatul pe 45 de minute.
Pasul 3. După acest timp înghețata este gata de consum, ca atare sau poate fi pusă intr-o caserolă și depozitată la congelator. Opțional se poate pune pe deasupra ciocolată cu lapte sau amăruie tocată din cuțit. Înainte de servire se lasă caserola 10 minute la temperatura camerei.
Pasul 2. În aparatul de înghețată se poziționează vasul și paleta penteu înghețată. Se pune capacul și se setează aparatul pe 45 de minute.
Pasul 3. După acest timp înghețata este gata de consum, ca atare sau poate fi pusă intr-o caserolă și depozitată la congelator. Opțional se poate pune pe deasupra ciocolată cu lapte sau amăruie tocată din cuțit. Înainte de servire se lasă caserola 10 minute la temperatura camerei.