Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă înghețată stracciatella vegană

Rețetă înghețată stracciatella vegană
Rețetă înghețată stracciatella vegană

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 400 ml lapte de cocos gras
• 110 g zahăr
• 80 g ciocolată neagră

Mod de preparare

1. Pune vasul aparatului de înghețată în congelator peste noapte, dacă modelul de aparat de înghețată necesită acest pas.

2. Pregătește baza pentru înghețată: Pune laptele de cocos la foc mic într-o oală medie. Când începe să se aburească, adaugă zahărul și amestecă în continuu până se topește zahărul. Amestecul nu trebuie să fiarbă. Modifică focul în funcție de necesitate.

3. Lasă amestecul la răcit la temperatura camerei, după care dă-l la congelator pentru 1-2 ore și apoi transferă-l în vasul aparatului de înghețată și pornește-l.

4. Poți pune ciocolata în dispenserul aparatului și să pornești funcția Ice Cream & Warm, apoi ciocolata topita se toarnă peste înghețată când aceasta a ajuns la consistența dorită și se vor forma automat firele de ciocolata specifice Stracciatella. 

5. Sau poți pune direct peste înghețată fulgi de ciocolată.

6. Servește imediat sau pentru o înghețată mai fermă, dă la congelator pentru 2-4 ore.