Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă sorbet de iaurt cu căpșuni și fistic copt

Rețetă sorbet de iaurt cu căpșuni și fistic copt
Rețetă sorbet de iaurt cu căpșuni și fistic copt

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Sorbet de iaurt:
• 500 ml iaurt grecesc
• 100 g zahăr pudră
• 100 ml apă

Decor:
• 24 căpșuni
• 40 g zahăr pudră
• 100 g fistic
• 24 vârfuri de mentă

Mod de preparare

Sorbet de iaurt 
Pasul 1. Toarnă apa și zahărul într-o tigaie. Gătește la foc mare până când siropul începe să fiarbă și zahărul se dizolvă complet. Lasă să se răcească la temperatura camerei.

Pasul 2. Amestecă siropul cu iaurtul grecesc.

Pasul 3. Amestecă la aparatul de înghețată timp de 35 de min. Dă la congelator.

 Servire 
Pasul 1. Taie pe lung căpșunile, în 4 sau 6 bucăți, în funcție de mărimea lor.

Pasul 2. Așază-le ordonat pe marginile unei farfurii.

Pasul 3. Presară cu zahăr pudră.

Pasul 4. Coace fisticul în cuptor, la 180°C timp de 6 minute. Amestecă la Mini Chopper timp de 20 de secunde, până când obții o combinație între o pudră fină și bucăți mai mari. Presară peste căpșuni.

Pasul 5. Așază vârfurile de mentă peste căpșuni.