Rețetă sorbet de iaurt cu căpșuni și fistic copt
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Sorbet de iaurt: |
• 500 ml iaurt grecesc |
• 100 g zahăr pudră |
• 100 ml apă |
Decor: |
• 24 căpșuni |
• 40 g zahăr pudră |
• 100 g fistic |
• 24 vârfuri de mentă |
Mod de preparare
Sorbet de iaurt
Pasul 1. Toarnă apa și zahărul într-o tigaie. Gătește la foc mare până când siropul începe să fiarbă și zahărul se dizolvă complet. Lasă să se răcească la temperatura camerei.
Pasul 2. Amestecă siropul cu iaurtul grecesc.
Pasul 3. Amestecă la aparatul de înghețată timp de 35 de min. Dă la congelator.
Servire
Pasul 1. Taie pe lung căpșunile, în 4 sau 6 bucăți, în funcție de mărimea lor.
Pasul 2. Așază-le ordonat pe marginile unei farfurii.
Pasul 3. Presară cu zahăr pudră.
Pasul 4. Coace fisticul în cuptor, la 180°C timp de 6 minute. Amestecă la Mini Chopper timp de 20 de secunde, până când obții o combinație între o pudră fină și bucăți mai mari. Presară peste căpșuni.
Pasul 5. Așază vârfurile de mentă peste căpșuni.
Pasul 1. Toarnă apa și zahărul într-o tigaie. Gătește la foc mare până când siropul începe să fiarbă și zahărul se dizolvă complet. Lasă să se răcească la temperatura camerei.
Pasul 2. Amestecă siropul cu iaurtul grecesc.
Pasul 3. Amestecă la aparatul de înghețată timp de 35 de min. Dă la congelator.
Servire
Pasul 1. Taie pe lung căpșunile, în 4 sau 6 bucăți, în funcție de mărimea lor.
Pasul 2. Așază-le ordonat pe marginile unei farfurii.
Pasul 3. Presară cu zahăr pudră.
Pasul 4. Coace fisticul în cuptor, la 180°C timp de 6 minute. Amestecă la Mini Chopper timp de 20 de secunde, până când obții o combinație între o pudră fină și bucăți mai mari. Presară peste căpșuni.
Pasul 5. Așază vârfurile de mentă peste căpșuni.