Rețetă sorbet de fructe de pădure

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru înghețată: |
• 800 g amestec de fructe de pădure (proaspete sau congelate) |
• 100 g zahăr tos |
• 5 cm de coajă de portocală |
Pentru servire: |
• Fructe de pădure de sezon |
• Semințe de rodie |
Mod de preparare
Pasul 1. Pune toate ingredientele într-o tigaie potrivită, la foc mediu. Lasă să dea în fiert și apoi fierbe la foc mic. Lasă să fiarbă până când sosul se îngroașă și fructele de pădure cad de pe lingură, aproximativ 30–35 de minute.
Pasul 2. Lasă să se răcească complet, acoperă și dă la congelator cel puțin 2 ore.
Pasul 3. Decojește portocala.
Pasul 4. Montează paleta pentru fructe proaspete. Așază bolul pentru congelare și pornește aparatul. În timp ce aparatul merge, toarnă amestecul în bolul de congelare. Lasă să se amestece până când se îngroașă, timp de aproximativ 20 minute. Sorbetul va căpăta o textură moale. Dacă vrei o consistență mai tare, transferă sorbetul într-un recipient etanș și dă la congelator aproximativ 2 ore.
Pasul 2. Lasă să se răcească complet, acoperă și dă la congelator cel puțin 2 ore.
Pasul 3. Decojește portocala.
Pasul 4. Montează paleta pentru fructe proaspete. Așază bolul pentru congelare și pornește aparatul. În timp ce aparatul merge, toarnă amestecul în bolul de congelare. Lasă să se amestece până când se îngroașă, timp de aproximativ 20 minute. Sorbetul va căpăta o textură moale. Dacă vrei o consistență mai tare, transferă sorbetul într-un recipient etanș și dă la congelator aproximativ 2 ore.