Rețetă sorbet cu lapte de cocos și lămâie
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 400 ml lapte cocos gras |
• 100 g zahăr/îndulcitor |
• 100 ml smântână pentru frișcă 32% |
• 25 ml zeamă de lămâie |
• 10 g fulgi de cocos pentru decor |
Mod de preparare
Pasul 1. Pune vasul aparatului de înghețată în congelator peste noapte, dacă modelul de aparat de înghețată necesită acest pas.
Pasul 2. Într-o cratiță pune laptele de cocos cu zahărul/îndulcitorul și adu la punctul de fierbere amestecând constant.
Pasul 3. Lasă la răcit și apoi dă-l la frigider 1-2 ore.
Pasul 4. Adaugă și smântâna pentru frișcă și mixează câteva minute până când frișcă e bătută jumătate.
Pasul 5. Scoate vasul aparatului de înghețată din congelator, toarnă amestecul și pornește aparatul.
Pasul 6. Când începe să aibe o consistentă legată, oprește aparatul. Dacă îl lăsăm prea mult, va fi prea tare și nu va mai avea consistența sorbetului.
Pasul 7. Servește imediat acest sorbet delicios decorat cu fulgi de cocos și sos de caramel.
Pasul 2. Într-o cratiță pune laptele de cocos cu zahărul/îndulcitorul și adu la punctul de fierbere amestecând constant.
Pasul 3. Lasă la răcit și apoi dă-l la frigider 1-2 ore.
Pasul 4. Adaugă și smântâna pentru frișcă și mixează câteva minute până când frișcă e bătută jumătate.
Pasul 5. Scoate vasul aparatului de înghețată din congelator, toarnă amestecul și pornește aparatul.
Pasul 6. Când începe să aibe o consistentă legată, oprește aparatul. Dacă îl lăsăm prea mult, va fi prea tare și nu va mai avea consistența sorbetului.
Pasul 7. Servește imediat acest sorbet delicios decorat cu fulgi de cocos și sos de caramel.