Rețetă prăjitură low sugar cu ciocolată, frișcă și fructe by Oana Valah
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
INGREDIENTE BLAT: |
• 400g faina pentru cozonac |
• 250ml lapte caldut |
• 3 galbenusuri |
• 75g unt topit |
• 10g drojdie uscata |
• Coaja de la o lamaie bio |
• 100g zahar de cocos sau 70g green sugar |
• Un pumn alune de padure |
INGREDIENTE CREMA DE CIOCOLATA: |
• 200g ciocolata neagra 50% cacao |
• 200g smantana pentru frisca NATURALA cu min 30% grasime |
• 250g mascarpone. |
• 30g green sugar |
INGREDIENTE FRIȘCĂ: |
• 400ml smantana naturala pentru frisca min 30% grasime |
• 50g zahar pudra |
• Pastaie de vanilie |
Mod de preparare
Mod de preparare blat:
Pasul 1. Se monteaza carligul pentru framantare mixerului cu bol. Se pun inaite ingredientele uscate (fara alune), apoi cele umede, si se porneste intai la viteza 4, apoi se mareste treptat la 7-8. Se amesteca pana aluatul devine omogen si se dezlipeste cu usurinta de pe peretii bolului. Apoi se muta intr-un bol incalzit, se acopera si se lasa deoparte, la crescut, aproximativ o ora. (timp in care ne ocupam de creme.
Pasul 2. Dupa ce a crescut, se intinde cu mana si se pune intr-o tava rotunda, si deasupra se pun alunele de padure. Se coace aprox 45 min. Dupa care, inainte de a pune cremele, se lasa la racit complet (se poate insiropa cu suc de portocale si scortisoara)
Pasul 1. Se monteaza carligul pentru framantare mixerului cu bol. Se pun inaite ingredientele uscate (fara alune), apoi cele umede, si se porneste intai la viteza 4, apoi se mareste treptat la 7-8. Se amesteca pana aluatul devine omogen si se dezlipeste cu usurinta de pe peretii bolului. Apoi se muta intr-un bol incalzit, se acopera si se lasa deoparte, la crescut, aproximativ o ora. (timp in care ne ocupam de creme.
Pasul 2. Dupa ce a crescut, se intinde cu mana si se pune intr-o tava rotunda, si deasupra se pun alunele de padure. Se coace aprox 45 min. Dupa care, inainte de a pune cremele, se lasa la racit complet (se poate insiropa cu suc de portocale si scortisoara)
Mod de preparare cremă de ciocolată:
Pasul 3. Smantana se pune intr-o cratita pe foc mic, cand s-a incalzit (sa nu fiarba) adauga ciocolata bucati si se lasa 2-3 min sa se topeasca usor, apoi se ia de pe foc si se amesteca bine. Se lasa la racit (peste noapte, dar in lipsa de timp eu am acoperit-o si am lasat-o putin la congelator)
Pasul 4. Apoi, cand s-a racit, se monteaza paleta pentru crema a mixerului, se pune in bol mascarpone, ciocolata crema si green sugar (nu e obligatoriu - eu nu am pus). Se amesteca la viteza mica (4-5) pana devine o crema omogena. Apoi se lasa la rece pana este gata frisca.
Mod de preparare frișcă:
Pasul 5. Se monteza telul mixerului, se pune intai smantana si se amesteca la viteza 4-5 pana incepe sa se intareasca si sa creasca in volum, apoi se adauga zaharul si vanilia. Atentie, nu mixa prea mult, ca apoi se face unt. Pe blatul racit se asaza intai crema, apoi frisca si decor mult din capsuni proaspete.
Preparat cu
-1.400lei