Rețetă mini pavlova cu fructe by Laura Laurențiu

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 4 albușuri crude |
• 1 praf de sare |
• 1 lingură de oțet |
• 140 de grame de zahăr tos |
• 140 de grame de zahăr pudră vanilat |
• 400 ml de smântână pentru frișcă neîndulcită, cu 33% grăsime |
• 250 de grame de fructe de pădure asortate |
Descriere
Simplu, rapid și delicios - trei lucruri pe care le poți spune despre rețeta de mini pavlova! Încearcă și tu!
Mod de preparare
Pasul 1. În bolul mixerului Cuisinart pune albușurile și sarea. Adaugă accesoriul pentru spumă și mixează la viteza 12, până când se formează o spumă ca zăpada. Adaugă oțetul, apoi 100 de grame de zahăr tos, în ploaie. Mixeaăz în continuare până când obții o bezea lucioasă, în care zahărul nu se mai simte.
Pasul 2. Între timp, pornește cuptorul și setează la 110 grade Celsius, cu ventilație, căldură de jos și de sus.
Pasul 3. Când mixerul a terminat de făcut bezeaua, adaugă 100 de grame de zahăr pudră vanilat și încorporează prin împăturiri succesive, cu o spatulă flexibilă.
Pasul 4. Transferă bezeaua într-un poș de unică folosință, căruia taie-i o deschizătură de 1,5 cm.
Pasul 5. Cu poșul, formează - într-o tavă acoperită cu hârtie de copt – 6 mini pavlove, cu diametrul de 10 cm și înălțimea de 5-6 cm.
Pasul 6. Dă la cuptor pentru o oră.
Pasul 7. Între timp, pune pe foc, într-o crăticioară, o jumătate din fructele de pădure și 40 de grame de zahăr tos. Fierbe totul 4 minute, apoi trece prin sită. Vei obține un coulis fin, fără semințe din fructe.
Pasul 8. Pavlovele sunt gata atunci când se desprind cu ușurință de pe hârtia de copt. Ele trebuie să rămână albe, cu exteriorul crocant și miezul încă spumos.
Pasul 9. După ce scoți pavlovele din cuptor, toarnă smântâna pentru frișcă în bolul mixerului și adaugă 40 de grame de zahăr pudră. Mixează la viteza 12, doar 2-3 minute, până ce frișca se întărește, apoi transferă într-un poș și pune-o în frigider.
Pasul 10. Pe fiecare mini pavlova toarnă un cerc de frișcă, pune câte 1 lingură plină de coulis de fructe de pădure, apoi finisează cu frișcă bătută și fructe de pădure. Servește cât de repede, pentru că umiditatea din frișcă înmoaie prea tare bezeaua, dacă sunt păstrate prea mult. Ideal este să le montezi chiar înainte de servire, pentru că merge foarte repede, când ai totul pregătit.
Pasul 2. Între timp, pornește cuptorul și setează la 110 grade Celsius, cu ventilație, căldură de jos și de sus.
Pasul 3. Când mixerul a terminat de făcut bezeaua, adaugă 100 de grame de zahăr pudră vanilat și încorporează prin împăturiri succesive, cu o spatulă flexibilă.
Pasul 4. Transferă bezeaua într-un poș de unică folosință, căruia taie-i o deschizătură de 1,5 cm.
Pasul 5. Cu poșul, formează - într-o tavă acoperită cu hârtie de copt – 6 mini pavlove, cu diametrul de 10 cm și înălțimea de 5-6 cm.
Pasul 6. Dă la cuptor pentru o oră.
Pasul 7. Între timp, pune pe foc, într-o crăticioară, o jumătate din fructele de pădure și 40 de grame de zahăr tos. Fierbe totul 4 minute, apoi trece prin sită. Vei obține un coulis fin, fără semințe din fructe.
Pasul 8. Pavlovele sunt gata atunci când se desprind cu ușurință de pe hârtia de copt. Ele trebuie să rămână albe, cu exteriorul crocant și miezul încă spumos.
Pasul 9. După ce scoți pavlovele din cuptor, toarnă smântâna pentru frișcă în bolul mixerului și adaugă 40 de grame de zahăr pudră. Mixează la viteza 12, doar 2-3 minute, până ce frișca se întărește, apoi transferă într-un poș și pune-o în frigider.
Pasul 10. Pe fiecare mini pavlova toarnă un cerc de frișcă, pune câte 1 lingură plină de coulis de fructe de pădure, apoi finisează cu frișcă bătută și fructe de pădure. Servește cât de repede, pentru că umiditatea din frișcă înmoaie prea tare bezeaua, dacă sunt păstrate prea mult. Ideal este să le montezi chiar înainte de servire, pentru că merge foarte repede, când ai totul pregătit.
Preparat cu
-1.250lei
