Rețetă înghețată vegană fără zahăr
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 2 căni (500 ml) de lapte de cocos (plin de grăsime, din conservă) |
• 1 cană (240 ml) de lapte de migdale sau alt lapte vegetal |
• 1/2 cană (120 g) de unt de migdale sau unt de caju (pentru o textură cremoasă) |
• 1/2 cană de curmale fără sâmburi, înmuiate în apă caldă timp de 10-15 minute |
• 1 linguriță de extract de vanilie |
• Un praf de sare |
Opțional: 1/2 cană de fructe proaspete sau congelate (mango, fructe de pădure, banane) sau nuci pentru un plus de savoare și textură |
Mod de preparare
Pasul 1. Pune în blender curmalele lăsate la hidratat anterior, adaugă laptele de cocos, laptele de migdale, untul de migdale (sau caju), extractul de vanilie și praful de sare. Mixează bine până obții un lichid omogen și toate ingredientele sunt bine încorporate.
Pasul 2. Pornește aparatul de făcut înghețată. Ține cont de precongelarea vasului dacă aparatul necesită acest pas. Toarnă amestecul de înghețată în recipientul aparatului. Asigură-te că nu depășești capacitatea maximă indicată.
Pasul 3. Lasă aparatul să funcționeze până când amestecul devine cremos și are consistența dorită.
Pasul 4. Dacă dorești să adaugi chipsuri de ciocolată, adaugă-le în ultimele 5 minute de procesare sau amestecă-le manual după ce aparatul a terminat de procesat înghețata.
Pasul 2. Pornește aparatul de făcut înghețată. Ține cont de precongelarea vasului dacă aparatul necesită acest pas. Toarnă amestecul de înghețată în recipientul aparatului. Asigură-te că nu depășești capacitatea maximă indicată.
Pasul 3. Lasă aparatul să funcționeze până când amestecul devine cremos și are consistența dorită.
Pasul 4. Dacă dorești să adaugi chipsuri de ciocolată, adaugă-le în ultimele 5 minute de procesare sau amestecă-le manual după ce aparatul a terminat de procesat înghețata.