Rețetă înghețată tiramisu cu aromă de turtă dulce by Diva în Bucătărie

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 250 g mascarpone |
• 150 g zahăr brun |
• 400 ml smântână pentru frișcă min. 30% grăsime |
• 100 ml lapte |
• 1 linguriță cafea solubilă |
• 1 linguriță pudră de ghimbir |
• 1/2 linguriță cuișoare măcinate |
• 1 linguriță coaja rasă de lămâie sau portocală |
• 1 linguriță pudră de scorțișoară |
• 1 linguriță extract de vanilie |
• 20 g miere de albine |
• 2 buc. turtă dulce |
Descriere
O rețetă de înghețată tiramisu delicioasă, fresh și rapidă pe care să o prepari de fiecare dată când ai poftă de un desert răcoritor!
Mod de preparare
Pasul 1. Pentru început, mixează crema mascarpone cu zahărul brun, apoi încorporează treptat smântâna pentru frișcă. În laptele menținut la temperatura camerei, dizolvă cafeaua solubilă. Trebuie amestecat până se dizolvă complet. Adaugă condimentele ce vor da aromă: pudra de ghimbir, cuișoare, coajă rasă de lămâie, scorțișoară, pastă de vanilie și miere de albine.
Pasul 2. Mixează până când se omogenizează compoziția, apoi toarnă în vasul aparatului de înghețată cu paleta deja atașată. Nu este nevoie să se precongeleze vasul. Se acoperă cu capacul și setează timpul pentru 40 de minute.
Pasul 3. Transferă o parte din înghețată într-un recipient și peste sfărâmă o turtă dulce. Repetă acest proces până se termină conținutul.
Pasul 2. Mixează până când se omogenizează compoziția, apoi toarnă în vasul aparatului de înghețată cu paleta deja atașată. Nu este nevoie să se precongeleze vasul. Se acoperă cu capacul și setează timpul pentru 40 de minute.
Pasul 3. Transferă o parte din înghețată într-un recipient și peste sfărâmă o turtă dulce. Repetă acest proces până se termină conținutul.