Rețetă înghețată de vanilie homemade
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 220 ml lapte integral |
• 150 g zahăr tos |
• 450 ml smântână pentru frișcă |
• 1 linguriță de pastă de vanilie din păstaie sau esență de vanilie |
Mod de preparare
Pasul 1. Într-un bol potrivit, toarnă laptele și zahărul și bate până când se dizolvă zahărul.
Pasul 2. Încorporează smântâna și vanilia în compoziție, acoperă și, dacă ai suficient timp la dispoziție, lasă la congelator 2 ore sau, de preferință, peste noapte.
Pasul 3. Montează paleta pentru înghețată, bate amestecul și toarnă-l în bolul aparatului de înghețată. Acoperă cu capacul.
Pasul 4. Pornește aparatul de înghețată. Dacă folosești un model cu funcția pre-congelare, setează cronometrul la 25–30 de minute. Dacă folosești un model cu compresor profesional, setează cronometrul la 40–50 de minute. Pentru o înghețată mai tare, bate amestecul mai mult în aparatul de înghețată.
Pasul 5. Servește sau păstrează într-un recipient etanș la congelator.
Pasul 2. Încorporează smântâna și vanilia în compoziție, acoperă și, dacă ai suficient timp la dispoziție, lasă la congelator 2 ore sau, de preferință, peste noapte.
Pasul 3. Montează paleta pentru înghețată, bate amestecul și toarnă-l în bolul aparatului de înghețată. Acoperă cu capacul.
Pasul 4. Pornește aparatul de înghețată. Dacă folosești un model cu funcția pre-congelare, setează cronometrul la 25–30 de minute. Dacă folosești un model cu compresor profesional, setează cronometrul la 40–50 de minute. Pentru o înghețată mai tare, bate amestecul mai mult în aparatul de înghețată.
Pasul 5. Servește sau păstrează într-un recipient etanș la congelator.