Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă înghețată cu unt de arahide

Rețetă înghețată cu unt de arahide
Rețetă înghețată cu unt de arahide

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 2 căni (500 ml) de lapte de migdale sau alt lapte vegetal (sau lapte obișnuit dacă preferi)
• 1 cană (240 ml) de smântână pentru frișcă (sau o alternativă vegană)
• 1/2 cană (120 ml) de miere sau sirop de arțar (după gust)
• 1/2 cană (120 g) de unt de arahide natural (fără zahăr adăugat)
• 1 linguriță de extract de vanilie
• Un praf de sare

Opțional: 1/4 cană de chipsuri de ciocolată sau bucăți de arahide pentru un plus de textură

Mod de preparare

Pasul1. Într-un blender sau un bol mare, amestecă laptele de migdale, smântâna pentru frișcă, mierea (sau siropul de arțar), untul de arahide, extractul de vanilie și praful de sare. Amestecă bine până obții un lichid omogen și toate ingredientele sunt bine încorporate. 

Pasul 2. Pornește aparatul de făcut înghețată. Ține cont de precongelarea vasului dacă aparatul necesită acest pas. Toarnă amestecul de înghețată în recipientul aparatului. Asigură-te că nu depășești capacitatea maximă indicată.


Pasul 3. Toarnă amestecul de înghețată în recipientul aparatului. Asigură-te că nu depășești capacitatea maximă indicată.

Pasul 4. Lasă aparatul să funcționeze până când amestecul devine cremos și are consistența dorită.

Pasul 5. Dacă dorești să adaugi chipsuri de ciocolată sau bucăți de arahide, adaugă-le în ultimele 5 minute de procesare sau amestecă-le manual după ce aparatul a terminat de procesat înghețata.