Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă înghețată cu nuci pecan și unt

Rețetă înghețată cu nuci pecan și unt
Rețetă înghețată cu nuci pecan și unt

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru 10 porții a câte ½ cană:
• 3 linguri unt nesărat
• ¾ cană jumătăți și bucăți de nuci pecan
• 1 linguriță sare fulgi (sau sare de mare grunjoasă)
• 420 ml lapte (3,5% grăsime)
• 420 ml smântână pentru frișcă (30-35% grăsime)
• 1 baton de vanilie (aprox. 6 cm lungime)
• 3 ouă mari
• 2 gălbenușuri de ou
• 1 cană zahăr
• 2 lingurițe esență pură de vanilie

Descriere

Încearcă o rețetă de înghețată cu nuci pecan delicioasă, pe care abia vei aștepta să o prepari din nou!

Mod de preparare

Pasul 1. Într-o tigaie de aproximativ 26 cm diametru, topește untul la foc mediu. Adaugă nucile pecan și fulgii de sare. Gătește, amestecând frecvent, până când nucile se prăjesc ușor și devin aurii, aproximativ 4-6 minute. Ia tigaia de pe foc, strecoară untul (poți păstra untul aromat pentru alte rețete) și pune nucile la răcit.

Pasul 2. Într-o cratiță medie, combină laptele și smântâna pentru frișcă. Taie batonul de vanilie pe lungime și, cu partea neascuțită a cuțitului, răzuiește semințele. Adaugă semințele și păstaia în amestecul de lapte și smântână. Adu compoziția aproape de punctul de fierbere la foc mediu, apoi redu focul și lasă să fiarbă molcom 30 de minute, amestecând din când în când.

Pasul 3. Într-un bol mediu, bate ouăle întregi, gălbenușurile și zahărul cu un mixer la viteză medie până când compoziția devine groasă și omogenă (aproximativ 2 minute). Scoate păstaia de vanilie din lapte și arunc-o. Toarnă 1 cană din lichidul fierbinte peste amestecul de ouă, încet și în fir subțire, mixând la viteză mică.

Pasul 4. După ce s-a omogenizat, toarnă întreaga compoziție înapoi în cratiță și gătește la foc mic, amestecând constant, până când crema se îngroașă suficient cât să acopere spatele unei linguri. Transferă crema într-un bol, acoperă-o cu folie alimentară (folie care să atingă suprafața cremei) și las-o să se răcească complet în frigider.

Pasul 5. Pornește aparatul de înghețată și toarnă amestecul răcit în bolul de congelare (răcit, dacă este cazul). Lasă să se mixeze până când înghețata capătă o consistență cremoasă, aproximativ 20-25 minute. Cu 5 minute înainte de final, adaugă nucile pecan prăjite și amestecă-le bine.