Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă înghețată cu ciocolată și mentă

Rețetă înghețată cu ciocolată și mentă
Rețetă înghețată cu ciocolată și mentă

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru 10 porții a câte ½ cană:
• 250 ml lapte (3,5% grăsime)
• 150 ml sirop de ciocolată
• 2 linguri zahăr alb
• 500 ml smântână pentru frișcă (minim 30% grăsime)
• 1 linguriță esență de mentă
• ½ cană fulgi de ciocolată, tocați mărunt

Descriere

Iată cât de simplu pregătești o înghețată de ciocolată excelentă la aparat. Savurează o înghețată de casă cu aroma fresh a mentei!

Mod de preparare

Pasul 1. Într-un bol mediu, amestecă laptele, siropul de ciocolată și zahărul alb folosind un mixer la viteză mică, până când zahărul se dizolvă complet (aproximativ 1-2 minute). Adaugă smântâna pentru frișcă și esența de mentă și amestecă ușor.

Pasul 2. Pornește aparatul de înghețată și toarnă amestecul în bolul de congelare. Lasă bolul la congelat peste noapte, dacă aparatul necesită acest pas.

Pasul 3. Lasă să se mixeze până când compoziția se îngroașă, aproximativ 20-25 de minute.

Pasul 4. Cu 5 minute înainte de final, adaugă fulgii de ciocolată tocați și lasă-i să se încorporeze complet. Înghețata va avea o textură cremoasă și moale. Dacă dorești o consistență mai fermă, transfer-o într-un recipient și las-o la congelator încă 1-2 ore.