Rețetă înghețată cu frișcă, bezele și căpșuni - Eton Mess

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 350 ml double cream |
• 400 ml lapte |
• 1 păstaie de vanilie |
• 4 gălbenușuri de ou |
• 125 g zahăr |
• 400 g căpșuni |
• 2 linguri de zahăr pudră |
• 50 g bezea, zdrobită în bucăți mici |
Descriere
Te-ai întrebat vreodată cât de ușor se face înghețata Eton Mess, atât de iubită de englezi? Descoperă rețeta integrală și savurează un desert delicios!
Mod de preparare
Pasul 1. Pentru baza de înghețată, amestecă gălbenușurile de ou și zahărul într-un castron până obții un conținut cremos.
Pasul 2. Toarnă laptele și smântâna într-un vas încăpător și pune-l pe foc. Răzuiește semințele din păstăia de vanilie și adăugă-le în compoziție.
Pasul 3. Încălzește laptele și double cream-ul la foc mediu până ajung la punctul de fierbere, ia conținutul de pe foc și toarnă încet în amestecul de gălbenușuri și zahăr, amestecând treptat.
Pasul 4. Pune amestecul obținut la foc mic, amestecând continuu până când se îngroașă. Ia de pe foc și lasă la răcit. Acoperă și dă la frigider pentru minim două ore, de preferat peste noapte.
Pasul 5. Pentru crema de căpșuni, pune căpșunile și zahărul pudră într-un robot de bucătărie și amestecă până la omogenizare. Treci printr-o sită pentru a îndepărta sâmburii. Pune piureul de căpșuni într-o cratiță mică și aștepaptă până ajunge în punctul de fierbere. Fierbe până când piureul se îngroașă până la o consistență asemănătoare gemului. Răcește și pune la frigider.
Pasul 6. Toarnă amestecul de bază pentru înghețată în aparatul de înghețată și setează cronometrul pentru 45 de minute. Cu aproximativ cinci minute înainte ca înghețata să fie gata, deschide capacul și toarnă bucățile de bezea.
Pasul 7. Când acestea sunt încorporate, adaugă crema de căpșuni. Servește imediat sau pune conținutul într-un recipient ermetic și congelează până când este necesar.
Pasul 2. Toarnă laptele și smântâna într-un vas încăpător și pune-l pe foc. Răzuiește semințele din păstăia de vanilie și adăugă-le în compoziție.
Pasul 3. Încălzește laptele și double cream-ul la foc mediu până ajung la punctul de fierbere, ia conținutul de pe foc și toarnă încet în amestecul de gălbenușuri și zahăr, amestecând treptat.
Pasul 4. Pune amestecul obținut la foc mic, amestecând continuu până când se îngroașă. Ia de pe foc și lasă la răcit. Acoperă și dă la frigider pentru minim două ore, de preferat peste noapte.
Pasul 5. Pentru crema de căpșuni, pune căpșunile și zahărul pudră într-un robot de bucătărie și amestecă până la omogenizare. Treci printr-o sită pentru a îndepărta sâmburii. Pune piureul de căpșuni într-o cratiță mică și aștepaptă până ajunge în punctul de fierbere. Fierbe până când piureul se îngroașă până la o consistență asemănătoare gemului. Răcește și pune la frigider.
Pasul 6. Toarnă amestecul de bază pentru înghețată în aparatul de înghețată și setează cronometrul pentru 45 de minute. Cu aproximativ cinci minute înainte ca înghețata să fie gata, deschide capacul și toarnă bucățile de bezea.
Pasul 7. Când acestea sunt încorporate, adaugă crema de căpșuni. Servește imediat sau pune conținutul într-un recipient ermetic și congelează până când este necesar.