Rețetă înghețată cu fistic și fursecuri
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 150 g fistic fără sare, cu coajă |
• 175 g zahăr pudră |
• 8 gălbenușuri medii |
• 400 ml lapte integral |
• 400 ml smântână pentru frișcă |
Mod de preparare
Pasul 1. Asigură-te că bolul pentru congelare este bine înghețat.
Pasul 2. Macină bine fisticul împreună cu 60 g de zahăr la robotul de bucătărie.
Pasul 3. Lasă laptele și amestecul de fistic măcinat să fiarbă într-o cratiță grea, amestecând din când în când. Când încep să fiarbă, ia de pe foc.
Pasul 4. Într-un bol, bate zahărul rămas (115 g) cu gălbenușurile.
Pasul 5. Încorporează încet încet laptele cald în gălbenușuri.
Pasul 6. Toarnă înapoi în cratiță și gătește la foc mic, amestecând tot timpul, până când crema se ia pe spatulă. Nu lăsa să fiarbă.
Pasul 7. Strecoară amestecul printr-o sită.
Pasul 8. Adaugă smântâna, amestecă și dă la frigider cel puțin 2 ore sau peste noapte, până când se răcește complet.
Pasul 2. Macină bine fisticul împreună cu 60 g de zahăr la robotul de bucătărie.
Pasul 3. Lasă laptele și amestecul de fistic măcinat să fiarbă într-o cratiță grea, amestecând din când în când. Când încep să fiarbă, ia de pe foc.
Pasul 4. Într-un bol, bate zahărul rămas (115 g) cu gălbenușurile.
Pasul 5. Încorporează încet încet laptele cald în gălbenușuri.
Pasul 6. Toarnă înapoi în cratiță și gătește la foc mic, amestecând tot timpul, până când crema se ia pe spatulă. Nu lăsa să fiarbă.
Pasul 7. Strecoară amestecul printr-o sită.
Pasul 8. Adaugă smântâna, amestecă și dă la frigider cel puțin 2 ore sau peste noapte, până când se răcește complet.