Rețetă înghețată cu căpșuni

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 300 g căpșuni proaspete, tăiate grosier |
• 1 lingură suc de lamaie |
• 160 ml lapte |
• 150 g zahăr |
• 300 ml cremă dublă |
• 1 linguriță extract de vanilie |
Descriere
Înghețată delicioasă de căpșuni, super simplu de făcut și plină de aromă! Descoperă cum să o prepari cu ajutorul Cuisinart!
Mod de preparare
Pasul 1. Amestecă sucul de lămâie, căpșunile și 50 g de zahăr într-un castron mic. Folosind un zdrobitor de cartofi, zdrobește ingredientele până în momentul în care căpșunile încep să se descompună.
Pasul 2. Apoi, toarnă laptele și zahărul rămas într-un alt castron și amestecă până când zahărul se dizolvă. Ulterior, amestecă smântâna dublă, vanilia și căpșunile zdrobite până obții un conținut omogen.
Pasul 3. Toarnă amestecul în bolul de aparatului de înghețată cu paleta deja atașată. Acoperă cu capac și amestecă. Înghețata este gata când începe să se îngroașe și să înghețe.
Pasul 4. Pentru o înghețată mai fermă, congelează câteva ore într-un recipient ermetic.
Pasul 2. Apoi, toarnă laptele și zahărul rămas într-un alt castron și amestecă până când zahărul se dizolvă. Ulterior, amestecă smântâna dublă, vanilia și căpșunile zdrobite până obții un conținut omogen.
Pasul 3. Toarnă amestecul în bolul de aparatului de înghețată cu paleta deja atașată. Acoperă cu capac și amestecă. Înghețata este gata când începe să se îngroașe și să înghețe.
Pasul 4. Pentru o înghețată mai fermă, congelează câteva ore într-un recipient ermetic.