Rețetă înghețată cremoasă de fistic
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 150 g fistic decojit |
• 400 g lapte cocos gras |
• 100 ml sirop arțar |
• 100 ml lapte migdale |
• 60 g ulei cocos |
• 2 lingurițe extract vanilie |
• un praf de sare |
• fistic mărunțit pentru decor |
Mod de preparare
Pasul 1. Pune vasul aparatului de înghețată în congelator peste noapte, dacă modelul de aparat de înghețată necesită acest pas.
Pasul 2. Pune fisticul într-un bol, adaugă apa fierbinte și lasă-l pentru 30 minute, apoi scoate fisticul și încearca să îl decojești cât de mult poți.
Pasul 3. Pune toate ingredientele într-un blender și procesează până când compoziția este fină și cremoasă.
Pasul 4. Transferă compoziția în vasul aparatului șii pornește aparatul de înghețată.
Pasul 5. Decorează cu fistic mărunțit.
Pasul 6. Servește imediat sau dă înghețata la congelator pentru 4 ore.
Pasul 2. Pune fisticul într-un bol, adaugă apa fierbinte și lasă-l pentru 30 minute, apoi scoate fisticul și încearca să îl decojești cât de mult poți.
Pasul 3. Pune toate ingredientele într-un blender și procesează până când compoziția este fină și cremoasă.
Pasul 4. Transferă compoziția în vasul aparatului șii pornește aparatul de înghețată.
Pasul 5. Decorează cu fistic mărunțit.
Pasul 6. Servește imediat sau dă înghețata la congelator pentru 4 ore.