Rețetă cinnamon rolls cu portocală by Taste Bazaar
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru aluat: |
• 300 gr.făină |
• 4 gr.drojdie uscată |
• 30 gr.zahăr |
• 30 gr.unt la temperatura camerei |
• 1 ou la temperatura camerei |
• 180 ml lapte călduț |
Pentru umplutură: |
• 50 gr.unt moale |
• 50 gr.zahăr |
• o linguriță de scorțișoară pudră |
• o linguriță de cardamom pudră |
• o linguriță de coajă de portocală (netratată/ bio) |
Pentru glazură: |
• 200 gr.cremă de brânză |
• 50 gr.unt moale |
• 2 linguri de zahăr pudră |
• 1/2 linguriță coajă de portocală |
Mod de preparare
Pasul 1. Pentru aluat se pun toate ingredientele în bolul mixerului și se frământă cu cârligul pentru aluat timp de 5 minute la viteza 2. Se acoperă bolul și se lasă aluatul la dospit timp de 1,5-2 ore.
Pasul 2. Se amestecă toate ingredientele pentru umplutură într-un castron.
Pasul 3. Aluatul se transferă pe o suprafață înfăinată și se întinde într-o foaie de aprox. 30x40 cm. Se unge cu amestecul de scorțișoară și se rulează pe lungime.
Pasul 4. Se taie 12 rulouri egale care se așază într-o tavă unsă cu unt, la distanță de 2-3 cm unul de altul. Se acoperă tava și se mai lasă la dospit pentru 30 de minute.
Pasul 5. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Tava se introduce în cuptor pentru 27 de minute.
Pasul 6. Rulourile se lasă 10 minute la răcorit, timp in care se pregătește glazura.
Pasul 7. Se pun în bolul mixerului toate ingredientele și se amestecă cu paleta la viteză mare (7-8) timp de un minut. Rulourile calde se ung cu cremă și opțional pot fi decorate cu coajă de portocală și fulgi de migdale.
Pasul 2. Se amestecă toate ingredientele pentru umplutură într-un castron.
Pasul 3. Aluatul se transferă pe o suprafață înfăinată și se întinde într-o foaie de aprox. 30x40 cm. Se unge cu amestecul de scorțișoară și se rulează pe lungime.
Pasul 4. Se taie 12 rulouri egale care se așază într-o tavă unsă cu unt, la distanță de 2-3 cm unul de altul. Se acoperă tava și se mai lasă la dospit pentru 30 de minute.
Pasul 5. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Tava se introduce în cuptor pentru 27 de minute.
Pasul 6. Rulourile se lasă 10 minute la răcorit, timp in care se pregătește glazura.
Pasul 7. Se pun în bolul mixerului toate ingredientele și se amestecă cu paleta la viteză mare (7-8) timp de un minut. Rulourile calde se ung cu cremă și opțional pot fi decorate cu coajă de portocală și fulgi de migdale.
Preparat cu
-1.400lei