Mini cozonaci cu nucă și fistic by Madeline Cuisine
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 350g făină pentru cozonac |
• 1 lgț miere |
• 170ml lapte călduț |
• 10g drojdie uscată |
• 80g unt |
• 3 gălbenușuri |
• 60g smântână |
• 3 lg miere |
• 1 lgț extract de vanilie |
• coaja rasă de la 1 lămâie netratată |
- Umplutură: |
• 80g fistic crud (fără coajă) |
• 50g nuci |
• 80g caise uscate |
• 3 albușuri |
• 2 lg miere |
• 20g cacao (pudră de roșcove pt copii mici) |
• 2 lg făină de cocos |
• 1 gălbenuș pt uns |
Mod de preparare
Pasul 1. Punem în bolul mixerului drojdia, laptele călduț, o linguriță de miere și 2-3 linguri de făină. Amestecăm bine și lăsăm totul 10-15 min să se umfle puțin.
Pasul 2. Apoi pornim mixerul pe viteză mică (3-4) cu cârligul pentru aluat și începem să adăugăm alternativ toate ingredientele: făina, gălbenușurile, mierea, vanilia, untul moale (la temp camerei), smântâna, coaja rasă de lămâie.
Pasul 3. Când amestecul e omogen, mărim viteza mixerului pâna la 10-12 și frământăm până aluatul e fin și elastic, puțin lipicios.
Pasul 4. Transferăm aluatul pe blatul pudrat cu făină, îi dăm o formă de bilă, îl punem într-un bol uns cu ulei și îl acoperim cu folie. Lăsăm bolul într-un loc cald. Lăsăm la dospit până își dublează volumul.
Pasul 5. Pentru umplutura râșnim fisticul și nucile, le amestecăm cu albușurile bătute spumă cu pudra de cacao (sau carob/roșcove pt copii mici), mierea, caisele uscate tocate grosier.
Pasul 6. Împărțim aluatul în 8 bucăți, întindem fiecare bucată într-un dreptunghi și punem câte o lingură de compoziție în centru, o nivelăm frumos și uniform.
Pasul 7. Rulăm aluatul ca o clătită, apoi formăm un fel de melc din cilindrul obținut :) Punem mini cozonăceii în tava pentru brioșe în hârtiuțe speciale de brioșe.
Pasul 8. Ungem cu gălbenuș cozonacii și îi coacem în cuptorul preîncălzit la 170C timp de 30 de min, cu ventilația pornită în ultimele 5-10 min, până se rumenesc frumos și trec testul scobitorii :)
Pasul 2. Apoi pornim mixerul pe viteză mică (3-4) cu cârligul pentru aluat și începem să adăugăm alternativ toate ingredientele: făina, gălbenușurile, mierea, vanilia, untul moale (la temp camerei), smântâna, coaja rasă de lămâie.
Pasul 3. Când amestecul e omogen, mărim viteza mixerului pâna la 10-12 și frământăm până aluatul e fin și elastic, puțin lipicios.
Pasul 4. Transferăm aluatul pe blatul pudrat cu făină, îi dăm o formă de bilă, îl punem într-un bol uns cu ulei și îl acoperim cu folie. Lăsăm bolul într-un loc cald. Lăsăm la dospit până își dublează volumul.
Pasul 5. Pentru umplutura râșnim fisticul și nucile, le amestecăm cu albușurile bătute spumă cu pudra de cacao (sau carob/roșcove pt copii mici), mierea, caisele uscate tocate grosier.
Pasul 6. Împărțim aluatul în 8 bucăți, întindem fiecare bucată într-un dreptunghi și punem câte o lingură de compoziție în centru, o nivelăm frumos și uniform.
Pasul 7. Rulăm aluatul ca o clătită, apoi formăm un fel de melc din cilindrul obținut :) Punem mini cozonăceii în tava pentru brioșe în hârtiuțe speciale de brioșe.
Pasul 8. Ungem cu gălbenuș cozonacii și îi coacem în cuptorul preîncălzit la 170C timp de 30 de min, cu ventilația pornită în ultimele 5-10 min, până se rumenesc frumos și trec testul scobitorii :)
Preparat cu
-1.400lei