Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Mini cozonaci cu nucă și fistic by Madeline Cuisine

Mini cozonaci cu nucă și fistic by Madeline Cuisine
Mini cozonaci cu nucă și fistic by Madeline Cuisine

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 350g făină pentru cozonac
• 1 lgț miere
• 170ml lapte călduț
• 10g drojdie uscată
• 80g unt
• 3 gălbenușuri
• 60g smântână
• 3 lg miere
• 1 lgț extract de vanilie
• coaja rasă de la 1 lămâie netratată

Umplutură:
• 80g fistic crud (fără coajă)
• 50g nuci
• 80g caise uscate
• 3 albușuri
• 2 lg miere
• 20g cacao (pudră de roșcove pt copii mici)
• 2 lg făină de cocos
• 1 gălbenuș pt uns

Descriere

Pregătește mini cozonaci pentru toată familia în câțiva pași. Această rețetă va deveni o gustare adorată de cei mari și cei mici.

Mod de preparare

Pasul 1. Pune în bolul mixerului drojdia, laptele călduț, o linguriță de miere și 2-3 linguri de făină. Amestecă bine și lasă totul 10-15 min să se umfle puțin.Pasul 2. Pornește mixerul pe viteză mică (3-4) cu cârligul pentru aluat și începe să adaugi alternativ toate ingredientele: făina, gălbenușurile, mierea, vanilia, untul moale (la temp camerei), smântâna, coaja rasă de lămâie.Pasul 3. Când amestecul e omogen, mărește viteza mixerului pâna la 10-12 și frământă până aluatul e fin și elastic, puțin lipicios. Pasul 4. Transferă aluatul pe blatul pudrat cu făină, oferp-i o formă de bilă, punel într-un bol uns cu ulei și acoperă cu folie. Lasă bolul într-un loc cald. Lasă la dospit până își dublează volumul.Pasul 5. Pentru umplutura, râșnește fisticul și nucile, amestecă cu albușurile bătute spumă cu pudra de cacao (sau carob/roșcove pentru copiii mici), mierea, caisele uscate tocate grosier.Pasul 6. Împarte aluatul în 8 bucăți, întinde fiecare bucată într-un dreptunghi și pune câte o lingură de compoziție în centru, apoi niveleaz-o uniform.Pasul 7. Rulează aluatul ca o clătită, apoi formează un fel de melc din cilindrul obținut. Pune mini cozonăceii în tava pentru brioșe, în hârtiuțe speciale de brioșe.Pasul 8. Unge cu gălbenuș cozonacii și coace-i în cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 30 de min, cu ventilația pornită în ultimele 5-10 min, până se rumenesc frumos și trec testul scobitorii.