Mini cozonaci cu nucă și fistic by Madeline Cuisine

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 350g făină pentru cozonac |
• 1 lgț miere |
• 170ml lapte călduț |
• 10g drojdie uscată |
• 80g unt |
• 3 gălbenușuri |
• 60g smântână |
• 3 lg miere |
• 1 lgț extract de vanilie |
• coaja rasă de la 1 lămâie netratată |
Umplutură: |
• 80g fistic crud (fără coajă) |
• 50g nuci |
• 80g caise uscate |
• 3 albușuri |
• 2 lg miere |
• 20g cacao (pudră de roșcove pt copii mici) |
• 2 lg făină de cocos |
• 1 gălbenuș pt uns |
Descriere
Pregătește mini cozonaci pentru toată familia în câțiva pași. Această rețetă va deveni o gustare adorată de cei mari și cei mici.
Mod de preparare
Pasul 1. Pune în bolul mixerului drojdia, laptele călduț, o linguriță de miere și 2-3 linguri de făină. Amestecă bine și lasă totul 10-15 min să se umfle puțin.Pasul 2. Pornește mixerul pe viteză mică (3-4) cu cârligul pentru aluat și începe să adaugi alternativ toate ingredientele: făina, gălbenușurile, mierea, vanilia, untul moale (la temp camerei), smântâna, coaja rasă de lămâie.Pasul 3. Când amestecul e omogen, mărește viteza mixerului pâna la 10-12 și frământă până aluatul e fin și elastic, puțin lipicios. Pasul 4. Transferă aluatul pe blatul pudrat cu făină, oferp-i o formă de bilă, punel într-un bol uns cu ulei și acoperă cu folie. Lasă bolul într-un loc cald. Lasă la dospit până își dublează volumul.Pasul 5. Pentru umplutura, râșnește fisticul și nucile, amestecă cu albușurile bătute spumă cu pudra de cacao (sau carob/roșcove pentru copiii mici), mierea, caisele uscate tocate grosier.Pasul 6. Împarte aluatul în 8 bucăți, întinde fiecare bucată într-un dreptunghi și pune câte o lingură de compoziție în centru, apoi niveleaz-o uniform.Pasul 7. Rulează aluatul ca o clătită, apoi formează un fel de melc din cilindrul obținut. Pune mini cozonăceii în tava pentru brioșe, în hârtiuțe speciale de brioșe.Pasul 8. Unge cu gălbenuș cozonacii și coace-i în cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 30 de min, cu ventilația pornită în ultimele 5-10 min, până se rumenesc frumos și trec testul scobitorii.
Preparat cu
-1.250lei
