Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă sorbet de căpșuni cu lime

Rețetă sorbet de căpșuni cu lime
Rețetă sorbet de căpșuni cu lime

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 500 g piure de căpșuni
• 50 g zahăr/îndulcitor
• 50 ml apă
• 25 ml zeamă lămâie

Descriere

Ai poftă de un sorbet de căpșuni fresh și super delicios? Atunci trebuie să încerci această rețetă!

Mod de preparare

Pasul 1. Pune vasul aparatului de înghețată în congelator peste noapte, dacă modelul de aparat de înghețată necesită acest pas.

Pasul 2. Într-o cratiță pune apa cu zahărul/îndulcitorul și adu la punctul de fierbere, amestecând constant.

Pasul 3. Lasă siropul la răcit și apoi dă-l la frigider până la folosire.

Pasul 4. Pentru piureul de căpșuni avem nevoie de 1 kg de căpșuni proaspete, pe care le punem într-un blender și mixăm până căpșunile sunt mărunțite bine. 

Pasul 5. Dă compoziția printr-o sită, pentru a scăpa de semințe.

Pasul 6. Amestecă piureul de căpșuni cu siropul și zeama de lămâie și dă-l la frigider pentru 1-2 ore.

Pasul 7. Scoate vasul aparatului de înghețată din congelator, toarnă amestecul de căpșuni de la frigider și pornește aparatul.

Pasul 8. Când începe să aibă o consistentă legată, oprește aparatul. Dacă îl lași prea mult, va fi prea tare și nu va mai avea consistența sorbetului.

Pasul 9. Servește imediat acest sorbet delicios și răcoritor.