Rețetă somon la grill cu legume

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 2 linguri de ulei de măsline |
Pentru somon: |
• 4 fileuri de somon (aproximativ 150-200 g fiecare) |
• 1 lămâie (sucul și coaja rasă) |
• 1-2 căței de usturoi, tocați mărunt |
• Verdețuri proaspete (mărar, pătrunjel) pentru decor |
Pentru legume soté: |
• 1 ardei gras roșu, tăiat fâșii |
• sare |
• piper |
• 1 ardei gras galben, tăiat fâșii |
• 1 dovlecel, tăiat felii |
• 200 g de ciuperci champignon, feliate |
• 1 ceapă, tăiată julienne |
• 2 linguri de ulei de măsline |
• 2 căței de usturoi, tocați mărunt |
• sare |
• piper |
Pentru decor: |
• verdețuri proaspete (pătrunjel, cimbru) |
Descriere
Încearcă o rețetă cu somon file preparat rapid la grătar și completat cu legume delicioase!
Mod de preparare
Pregătirea somonului:
Pasul 1. Amestecă uleiul de măsline, sucul și coaja rasă de lămâie, usturoiul tocat, sare și piper într-un bol mic.
Pasul 2. Unge fileurile de somon cu acest amestec și lasă-le să se marineze timp de 15-20 de minute.
Pasul 3. Preîncălzește grătarul electric la o temperatură medie-înaltă.
Gătirea somonului:
Pasul 1. Pune fileurile de somon pe grătarul preîncălzit.
Pasul 2. Gătește somonul timp de 4-5 minute pe fiecare parte sau până când este gătit pe placul tău și are urme frumoase de grătar. Adaugă și legumele și așteaptă până se rumenesc.
Pasul 3. Scoate somonul de pe grătar și lasă-l să se odihnească pentru câteva minute, la fel și legumele.
Servire:
Pune fileurile de somon pe farfurii și însoțește-le cu legumele. Decorează cu verdețuri proaspete și, dacă dorești, cu felii de lămâie.
Pasul 1. Amestecă uleiul de măsline, sucul și coaja rasă de lămâie, usturoiul tocat, sare și piper într-un bol mic.
Pasul 2. Unge fileurile de somon cu acest amestec și lasă-le să se marineze timp de 15-20 de minute.
Pasul 3. Preîncălzește grătarul electric la o temperatură medie-înaltă.
Gătirea somonului:
Pasul 1. Pune fileurile de somon pe grătarul preîncălzit.
Pasul 2. Gătește somonul timp de 4-5 minute pe fiecare parte sau până când este gătit pe placul tău și are urme frumoase de grătar. Adaugă și legumele și așteaptă până se rumenesc.
Pasul 3. Scoate somonul de pe grătar și lasă-l să se odihnească pentru câteva minute, la fel și legumele.
Servire:
Pune fileurile de somon pe farfurii și însoțește-le cu legumele. Decorează cu verdețuri proaspete și, dacă dorești, cu felii de lămâie.