Rețetă piept de pui la grill cu sos ranch
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru pieptul de pui: |
• 4 piepturi de pui (aproximativ 150-200 g fiecare) |
• 2 linguri de ulei de măsline |
• 1 linguriță de boia de ardei dulce sau afumată |
• 1 linguriță de usturoi granulat |
• 1 linguriță de ceapă granulată |
• 1 linguriță de oregano uscat |
• 1 linguriță de cimbru uscat |
Pentru sosul Ranch: |
• 200 g smântână pentru gătit |
• 100 g maioneză |
• Sare È™i piper după gust |
• 1 linguriță de usturoi pudră |
• 1 linguriță de ceapă pudră |
• 1 linguriță de pătrunjel uscat |
• 1 linguriță de mărar uscat |
• 1 linguriță de arpagic uscat (chives) |
• Sucul de la 1/2 lămâie |
• 1-2 linguri de lapte (pentru a ajusta consistenÈ›a, dacă este necesar) |
• Sare È™i piper după gust |
Mod de preparare
Pregătirea pieptului de pui:
Amestecă uleiul de măsline, sarea, piperul, boiaua de ardei, usturoiul granulat, ceapa granulată, oregano și cimbru într-un bol mic.
Unge piepturile de pui cu acest amestec și lasă-le să se marineze timp de 15-20 de minute.
Încălzirea grătarului electric:
Preîncălzește grătarul electric la o temperatură medie-înaltă.
Gătirea pieptului de pui:
Așază piepturile de pui pe grătarul preîncălzit.
Gătește pieptul de pui timp de 6-8 minute pe fiecare parte, sau până când este complet gătit și are urme frumoase de grătar. Asigură-te că sucul din carne este limpede și că temperatura internă a ajuns la 75°C.
Scoate pieptul de pui de pe grătar și lasă-l să se odihnească câteva minute.
Pregătirea sosului Ranch:
Într-un bol mediu, combină smântâna, maioneza, usturoiul pudră, ceapa pudră, pătrunjelul, mărarul, arpagicul, sarea și piperul.
Adaugă sucul de lămâie și amestecă bine.
Dacă sosul este prea gros, adaugă 1-2 linguri de lapte pentru a ajusta consistența.
Servire:
Așază piepturile de pui pe farfurii și toarnă sosul Ranch deasupra sau servește-l separat. Poți însoți acest preparat cu o salată proaspătă sau legume la grătar.
Amestecă uleiul de măsline, sarea, piperul, boiaua de ardei, usturoiul granulat, ceapa granulată, oregano și cimbru într-un bol mic.
Unge piepturile de pui cu acest amestec și lasă-le să se marineze timp de 15-20 de minute.
Încălzirea grătarului electric:
Preîncălzește grătarul electric la o temperatură medie-înaltă.
Gătirea pieptului de pui:
Așază piepturile de pui pe grătarul preîncălzit.
Gătește pieptul de pui timp de 6-8 minute pe fiecare parte, sau până când este complet gătit și are urme frumoase de grătar. Asigură-te că sucul din carne este limpede și că temperatura internă a ajuns la 75°C.
Scoate pieptul de pui de pe grătar și lasă-l să se odihnească câteva minute.
Pregătirea sosului Ranch:
Într-un bol mediu, combină smântâna, maioneza, usturoiul pudră, ceapa pudră, pătrunjelul, mărarul, arpagicul, sarea și piperul.
Adaugă sucul de lămâie și amestecă bine.
Dacă sosul este prea gros, adaugă 1-2 linguri de lapte pentru a ajusta consistența.
Servire:
Așază piepturile de pui pe farfurii și toarnă sosul Ranch deasupra sau servește-l separat. Poți însoți acest preparat cu o salată proaspătă sau legume la grătar.