Rețetă cotlete de miel la grill cu cartofi și piure de mazăre cu mentă
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Pentru mielul la grătar |
• 2 bucăți de coaste de miel |
• Ulei de măsline |
• Sare și piper |
• Pentru piureul de mazăre |
• 2 cepe, tocate grosier |
• 1 salată verde, tocată mare |
• 450 g mazăre congelată |
• 20 frunze mari de mentă |
• 2 căței de usturoi, curățați și tocați grosier |
• 1 tulpină de țelină, tocată mare |
• Pentru cartofi |
• 1 kg de cartofi |
• 50 g unt |
• Crenguță cu frunze de mentă |
• Pentru morcovi |
• 16 morcovi mici, curățați |
• 40g unt |
• Pentru servire |
• Lăstari de mazăre |
• Sos |
Mod de preparare
Pentru mielul la grătar
1. Montează plăcile de GRĂTAR pe Griddle and Grill și setează temperatura la 240 ̊C.
2. Cât plăcile se încălzesc, condimentează coastele de miel și freacă-le cu ulei de măsline.
3. Când plăcile s-au încălzit, pune coastele de miel pe placa inferioară a grătarului și închide capacul.
4. În primul minut, apasă pentru a marca liniile grătarului.
5. Apoi lasă să se gătească între 6 și 8 minute, în funcție de cât de mare este bucata de carne, pentru a fi în sânge sau gătită potrivit. Mai las-o 2-3 minute pentru a fi bine gătită.
6. Acoperă ușor cu folie de aluminiu și lasă să se odihnească pe suport timp de 5 minute.
Pentru piureul de mazăre
1. Într-o cratiță, topește untul.
2. Adaugă eșalotele, țelina și usturoiul și gătește la foc potrivit timp de 3 minute până când se înmoaie, amestecând din când în când.
3. Adaugă salata și supa. Lasă să dea în foc și gătește timp de 6 minute, amestecând din când în când.
4. Adaugă mazărea rece și lasă să dea din nou în foc. Gătește la foc mediu până când mazărea e moale.
5. Ia de pe foc. Scurge jumătate din supă și rezervă. Adaugă amestecul de mazăre și frunzele de mentă într-un robot de bucătărie și pasează la viteză mare timp de aproximativ 3 minute. Dacă e nevoie, mai adaugă supa rezervată pentru un conținut moale și gros.
6. Condimentează după gust și dă deoparte.
Pentru cartofi
1. Pune cartofii într-o oală cu apă care fierbe, în care ai pus sare și crenguța de mentă. Fierbe în continuare până când cartofii sunt făcuți.
2. Când sunt gata, scurge apa și topește untul în cartofi.
Pentru morcovi
1. Gătește morcovii la abur până sunt făcuți și pune puțin unt înainte de a-i servi.
Pentru servire
1. Așază bucățile individuale de carne în centrul farfuriei. Pune cartofii și morcovii în jurul cărnii.
2. Pune o lingură de piure de mazăre pe farfurie.
3. Decorează cu lăstari de mazăre și stropește cu sos.
1. Montează plăcile de GRĂTAR pe Griddle and Grill și setează temperatura la 240 ̊C.
2. Cât plăcile se încălzesc, condimentează coastele de miel și freacă-le cu ulei de măsline.
3. Când plăcile s-au încălzit, pune coastele de miel pe placa inferioară a grătarului și închide capacul.
4. În primul minut, apasă pentru a marca liniile grătarului.
5. Apoi lasă să se gătească între 6 și 8 minute, în funcție de cât de mare este bucata de carne, pentru a fi în sânge sau gătită potrivit. Mai las-o 2-3 minute pentru a fi bine gătită.
6. Acoperă ușor cu folie de aluminiu și lasă să se odihnească pe suport timp de 5 minute.
Pentru piureul de mazăre
1. Într-o cratiță, topește untul.
2. Adaugă eșalotele, țelina și usturoiul și gătește la foc potrivit timp de 3 minute până când se înmoaie, amestecând din când în când.
3. Adaugă salata și supa. Lasă să dea în foc și gătește timp de 6 minute, amestecând din când în când.
4. Adaugă mazărea rece și lasă să dea din nou în foc. Gătește la foc mediu până când mazărea e moale.
5. Ia de pe foc. Scurge jumătate din supă și rezervă. Adaugă amestecul de mazăre și frunzele de mentă într-un robot de bucătărie și pasează la viteză mare timp de aproximativ 3 minute. Dacă e nevoie, mai adaugă supa rezervată pentru un conținut moale și gros.
6. Condimentează după gust și dă deoparte.
Pentru cartofi
1. Pune cartofii într-o oală cu apă care fierbe, în care ai pus sare și crenguța de mentă. Fierbe în continuare până când cartofii sunt făcuți.
2. Când sunt gata, scurge apa și topește untul în cartofi.
Pentru morcovi
1. Gătește morcovii la abur până sunt făcuți și pune puțin unt înainte de a-i servi.
Pentru servire
1. Așază bucățile individuale de carne în centrul farfuriei. Pune cartofii și morcovii în jurul cărnii.
2. Pune o lingură de piure de mazăre pe farfurie.
3. Decorează cu lăstari de mazăre și stropește cu sos.